Peníscola ultima els preparatius per a les seues festes que tindran actes culturals, esportius i religiosos

907

La localitat honrarà durant nou dies a la Verge de l’Ermitana i Leticia Gaseni serà proclamada Reina de les Festes la nit del 7 de setembre

Actualitat Diària

Aquest matí s’ha presentat a Peníscola la programació oficial de les Festes Patronals amb les quals el municipi honra, cada mes de setembre, a la seua Patrona, la Verge de l’Ermitana.

Enguany se celebraran del 7 al 15 de setembre, nou dies en què les activitats culturals, actes esportius i activitats per als més joves, se sumaran a l’emoció dels dies de la Patrona.

La regidoria de Festes, encapçalada per Ramón Simó, ha presentat hui un ambiciós programa que suma més de 150 actes “gràcies a la col·laboració de multitud d’entitats i col·lectius del municipi, així com a la Comissió de Festes, que enguany suma noves incorporacions” ha assegurat Simó, que encara la recta final de preparatius dels festejos.

“Un programa per a totes les edats que compta amb novetats com la celebració del sopar de Pa i Porta en l’Avinguda Espanya, les actuacions d’orquestres en diferents carrers del municipi o el concert de l’Adhesiu el dissabte 14″, ha afegit l’edil; a més, el programa inclou el tradicional dia dels majors, el dia de les mestresses de casa, el dia de l’esport, la programació taurina o el dia del turista. “Les Festes Patronals són molt més que uns festejos, són dies de fraternitat i de devoció en els quals la ciutadania participa activament, per això volem que siguen uns festejos que es visquen al carrer”.

Cultura i Esport se sumen als dos emotius dies dedicats a la Verge de l’Ermitana amb les “danses” i la “dansa-batalla de Moros i Cristians” i als ja tradicionals desfilades de Moros i Cristians durant els últims dies de festa.

El volteig general de campanes i tret de coets des del balcó de l’Ajuntament anunciaran el 7 de setembre a les 13:00h l’inici de les Festes.

Aqueixa mateixa nit arribarà un dels actes més emocionants de tots els festejos, la Proclamació de la Reina de les Festes que enguany tindrà l’honor de coronar a Leticia Gaseni, al costat de la seua Cort d’Honor, com a Reina. Aquest solemne esdeveniment comptarà amb Francisco Vizcarro Boix com a Mantenidor, coordinador de festes i actes protocol·laris des de l’any 1981 fins a l’any 1997.

Cort d’Honor

Les cinc components de la Cort d’Honor 2019 són Laia Morán, representant del ACD Peníscola; Mar Prats, representant de l’Associació Dansa Batalla Moros i Cristians; Lia Bayarri, representant del Grup Cultural de Danses; MªDolores Bayarri, representant de l’Associació Cultural de Moros i Cristians, i Rosa Simó, representant de la Penya L’Espardenya.

Per part seua, la Cort d’Honor Infantil està formada per Anna Simó, Blanca del Mar Forner, Carla Culvi, Paula Barreda, Thais Llopis i María Martínez.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací