Innovació i tradició es conjuminen en el programa de Festes de la Misericòrdia de Borriana que tindrà prop de 150 actes

1208

Augmenten les activitats infantils i s’amplia la Fira del Coent per a oferir més oportunitats de tastar “les delícies gastronòmiques”

Actualitat Diària

La regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, ha presentat aquest matí el programa de les festes patronals de la Misericòrdia,  que comptarà amb 142 actes durant la celebració del 6 al 15 de setembre de 2019.

En la presentació Lluïsa Monferrer ha destacat que “s’ha ampliat tota l’oferta d’activitats i esperem continuar ampliant-la en els pròxims anys” i ha subratllat “la combinació dels actes tradicionals amb les novetats incorporades en els tres últims anys, les activitats culturals, les esportives i les d’oci i que esperem que de nou siguen del grat dels penyistes i dels veïns i veïnes de Borriana”.

Segons ha explicat, enguany la celebració comporta com a novetat respecte a altres edicions anteriors l’ampliació de l’oferta de les activitats infantils de manera que durant el primer cap de setmana hi haurà teatre al carrer amb les companyies de teatre la Fam i Suc de Llima, i des de dijous fins al dissabte següent activitats amb Baobab Oci, a més de comptar amb els dos tancaments infantils.

Així mateix, el Consistori ha decidit ampliar la Fira del Coent als dos dissabtes de la setmana festiva i en horari de 18h a 22.30h en la plaça la Mercé, perquè es tinga més oportunitats de tastar “les delícies gastronòmiques de la ciutat”, ha indicat Monferrer.

La Misericòrdia donarà el seu tret d’eixida divendres que ve 6 de setembre amb la inauguració del Casal del Vi i de la Tapa situat a la Terrassa Payà i la tradicional “entrada de penyes” que començarà a les 20h en la plaça 9 d’Octubre fins a arribar a l’Ajuntament on, des del balcó, es llançarà el canó d’aigua i es donarà inici oficial a les festes amb l’esclafit”. Prèviament, aquesta setmana vinent serà el muntatge del recinte taurí.

A partir d’aqueix moment, comencen unes festes en les quals la regidora ha assenyalat la “varietat i gran nombre d’actes programats”, alhora que ha agraït “el notable esforç que enguany han fet les penyes i agrupacions i la seua implicació en l’organització de la setmana de festes”.

Respecte a l’oferta taurina Monferrer ha detallat que durant les festes patronals seran 18 bous braus, sis d’ells, patrocinats per l’Ajuntament, i els 12 restants per les associacions taurines de la localitat, els que correran en el recinte del bou en el centre del municipi.

També s’ha referit als tradicionals actes de celebració en honor de la Patrona el diumenge 8, a la Festa de les Paelles, la Batalla de Flors, els concerts en directe, les sessions de dj’s, les discomòbils, els tasts gastronòmics, les exposicions, la desfilada de ‘fanalets’ , la ruta ciclocultural, i les activitats per a les persones majors i moltes més que completen l’oferta dels festejos.

Gymkana per equips

A més, Lluïsa Monferrer ha recordat que per a participar en el popular Gymkana per equips, les persones interessades encara poden inscriure’s fins a l’11 de setembre. El joc consta de cinc proves: la barredera, el Wipeout, els troncs bojos, el pal ensabonat i el tronc relliscós.

Finalment, també s’ha referit a la campanya especial que durant les festes es durà a terme, la de conscienciació i condemna de qualsevol tipus d’agressió masclista, que es difondrà novament amb el repartiment de tríptics i i pòsters i que enguany implica les penyes participants en les festes.

Aquesta campanya servirà, ha manifestat Monferrer, “per a continuar reafirmant-se en el fet que en les festes de la Misericòrdia no caben ni es tolerarà cap tipus d’abús, agressió o comportament de caire masclista”.

La regidora de Festes ha finalitzat la seua intervenció amb el desig que de nou “els i les borrianenques visquen amb la màxima intensitat les festes patronals, que ho facen d’una forma cívica perquè tothom puga gaudir dels més de cent quaranta actes preparats per a enguany, i que la setmana discórrega sense incidents greus”.

La responsable municipal de Festes ha animat la ciutadania a arreplegar el ‘Llibret’ de la Misericòrdia on està detallada l’oferta d’actes i activitats de l’Ajuntament i de les penyes i agrupacions.

Des d’avui ja es pot arreplegar el programa de festes a l’Ajuntament o bé consultar-lo en línia en la pàgina del web del consistori i en l’aplicació mòbil borrianaconnecta.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací