Peníscola crearà un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible amb participació ciutadana

911

El PMUS compta amb finançament europeu a través dels fons Feder i finançament de la mateixa administració local

Actualitat Diària

Amb el mes de gener han començat els treballs per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Peníscola. Concretament, s’ha superat ja la primera de les quatre fases del projecte de redacció, en la qual s’ha establert l’organització de tasques i la planificació de terminis.

En la segona fase, en la qual es troba ara l’administració local, s’està duent a terme el prediagnòstic per poder realitzar una anàlisi de la situació actual i la redacció de la versió preliminar del PMUS en les fases tercera i quarta.
El document resultant establirà 9 programes a curt, mig i llarg termini; dos, quatre i vuit anys, l’objectiu dels quals són la millora de la connectivitat externa i interna del territori; satisfer les demandes de mobilitat en el territori de forma eficient i integradora, i compatibilitzar la implantació d’infraestructures amb la protecció dels valors del mateix territori.

En la fase actual, s’han dut a terme diversos tallers i s’ha creat la Comissió Tècnica, integrada per representants de les àrees d’Urbanisme, Serveis i Policia Local.

En aquesta fases es preveu realitzar una enquesta a la ciutadania, així com la celebració d’un Consell de participació ciutadana, després del qual es procedirà a l’exposició pública de conclusions i propostes.

“La participació ciutadana és fonamental, ja que el Pla ha de treballar en la direcció de millorar la mobilitat, tant dels vianants, com dels que empren la bicicleta com a mitjà de transport, així com del mateix trànsit de vehicles” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez que considera les aportacions dels mateixos veïns i veïnes “com a imprescindibles en aquest document que assentarà les bases de futures actuacions de millora en matèria de mobilitat i accessibilitat”.

L’equip de govern espera, amb aquest Pla, poder millora l’entorn urbà, els desplaçaments en aquest, millorar l’oferta de transport públic i, “en definitiva, fer més atractiu i transitable el conjunt del municipi; més accessible i més segur” ha conclòs Martínez.

La regidora delegada de l’àrea de Trànsit i Mobilitat, Ana Salgado, ha anunciat que la finalització de l’actual fase de treball i les dues següents podrien dilatar-se al llarg dels dos pròxims mesos i “comptar amb el PMUS preliminar al llarg del mes d’abril.

La redacció del Pla compta amb finançament del mateix Ajuntament de Peníscola i de la Generalitat Valenciana amb fons europeus Feder.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací