Peníscola aprova una modificacióde crèdit de més de 800.000 euros per fer front a l’emergència del Covid-19 Peníscola aprova una modificacióde crèdit de més de 800.000 euros per fer front a l’emergència del Covid-19

621

Del total, 210.000 euros es destinen a emergència social des dels Serveis Socials d’aquesta localitat del Baix Maestrat

Actualitat Diària

L’àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Peníscola va portar ahir a debat al ple municipal diverses modificacions en les partides pressupostàries previstes per a enguany, “a causa de l’emergència que suposa enfrontar aquesta crisi sociosanitària”, tal com ha explicat la regidora de l’àrea, Dolores Bayarri.

Així, el ple ordinari ha contemplat modificacions en la partida dels Serveis Socials municipals, en matèria d’emergència social, per a poder fer front a la demanda de prestacions i ajudes per part de famílies que estan patint les conseqüències d’aquesta crisi. En el cas de l’emergència social, l’import previst de la qual en el pressupost 2020 era de 75.000€, es suplementa amb 210.000€ més, quadriplicant l’assignació prevista.

La destrucció d’ocupació que comporta aquesta crisi i la disminució d’ingressos en moltes famílies han disparat les sol·licituds d’ajuda; a més, estem duent a terme un programa de xecs per a menjar i productes de primera necessitat que està esgotant els recursos existents en la partida; no deixar a ningú enrere és la nostra premissa, així que es fa indispensable aquesta modificació” ha explicat el mateix alcalde, Andrés Martínez, qui ha recordat que, en matèria de promoció de l’ocupació, s’ha aprovat també en aquest ple una modificació de crèdit per a poder impulsar un Pla d’Ocupació amb el qual contractar a 23 persones desocupades de la localitat, durant aquest estiu. El total de l’aportació de l’Ajuntament, en aquest cas, és de 97.333,61€.

En la partida de despeses, a més, es realitzen modificacions de crèdit per a poder ampliar les compres de material de protecció per als empleats públics, així com garantir la seguretat dels usuaris dels serveis. En total, 14.200€ es modifiquen de partida per a poder adquirir mampares i altres materials que garantisquen el manteniment de distàncies de seguretat en diferents dependències municipals, com l’oficina d’informació turística o algunes instal·lacions esportives.

Pel que respecta a les modificacions en els capítols d’ingressos, el ple ha aprovat la modificació d’ordenances per les quals fer possible l’eliminació de la taxa d’ocupació de via pública per a establiments comercials i d’hostaleria.

Deixar de cobrar aquesta taxa suposa per a l’Ajuntament deixar d’ingressar 510.000€, “un esforç enorme que hem decidit dur a terme per col·laborar en la reactivació dels sectors econòmics de la nostra ciutat” ha explicat Martínez.

A Peníscola hi ha quasi 600 autònoms, la majoria d’ells dedicats al sector comercial i de l’hostaleria, que comptaran enguany amb més de mig milió d’euros en les seues caixes o en les seues butxaques al no haver de desemborsar-los a l’Ajuntament.

Concretament, els ingressos d’ocupació de via pública a Peníscola, relatius a bars i terrasses ascendien a 360.000€ que l’Ajuntament renuncia a cobrar; 150.000€ suma el que deixaran de pagar els comerços a les arques municipals.

A aquest primer paquet de modificacions i mesures, “se sumaran més modificacions pressupostàries que s’efectuaran en breu, a mesura que vagen resolent-se cadascun dels expedients per part de l’equip de tècnics municipals als qui vull agrair l’enorme esforç que estan realitzant en aquestes setmanes tan complicades” ha valorat l’alcalde.

En aquest sentit, la regidora d’Hisenda ha indicat que s’està treballant en la creació d’una línia d’ajudes a autònoms i pimes, a la qual es preveu destinar més de 400.000€ i que es detallarà en els pròxims dies.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací