Pascual: “Les universitats són llocs segurs i acompleixen els protocols”

499

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha mantingut aquest dimecres una reunió de coordinació amb les rectores i els rectors de les universitats públiques valencianes per a analitzar les actuacions que s’estan duent a terme enfront de la pandèmia de COVID-19.

A la reunió de treball també han assistit la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló; el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, i la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual.

Han participat presencialment la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, i han assistit telemàticament el rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar; la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, i el rector de la Universitat Miguel Hernández, Juanjo Ruiz.

Després de la trobada, la consellera d’Innovació ha destacat l'”esforç” i el “treball conjunt” entre les universitats i l’Administració per a fer de les institucions acadèmiques d’Educació superior de la Comunitat Valenciana “espais segurs”.

En aquest sentit, Carolina Pascual ha transmès que les universitats “són llocs segurs, s’estan contemplant totes les mesures de prevenció, de ventilació i d’higiene que pauta Sanitat, i el que és important és que prenguem consciència a nivell individual en la nostra vida privada i que mantinguem totes les precaucions possibles perquè no es produeixin contagis”.

També ha subratllat la labor de coordinació entre les universitats i la Generalitat, que mantenen un estret seguiment de l’evolució de la situació sanitària per a, en el cas de ser necessari, introduir noves mesures o adaptar les existents.

Fruit d’aquest treball es troben iniciatives com a recomanacions d’entrades i sortides escalonades de l’alumnat per a evitar aglomeracions en el transport urbà o els protocols de seguretat desenvolupats per a les residències universitàries, entre altres.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací