Martínez: “La Generalitat ha treballat des del minut zero en frenar la segona onada”

864

Actualitat Diària

La portaveu de Sanitat del PSPV-PSOE en Les Corts Valencianes, Carmen Martínez, ha destacat avui que “el Consell de Ximo Puig ha treballat des del minut zero de la pandèmia per a reforçar enfront d’una possible segona ona del virus el sistema sanitari valencià, que el PP va deixar malparat amb les seves polítiques de retallades i privatitzacions”. Així ho ha afirmat Martínez en resposta a les declaracions de la síndica del PPCV, Isabel Bonig, a qui ha cridat a “centrar-se”: “El PP, que quan governava va deixar un forat en els serveis públics que la sanitat valenciana continua pagant avui dia, hauria d’estar més preocupat per fer front a la pandèmia i acostar l’espatlla en la reconstrucció que per llançar missatges partidistes”.

Així mateix, ha destacat “el treball del Consell de Ximo Puig des de l’inici de la pandèmia per dotar al sistema sanitari valencià de tot el necessari per a fer front al virus de la millor manera possible”. “Aquest Consell té clar que el primer és salvar vides, i per això ha contractat des de l’inici de la crisi sanitària a 10.000 professionals de la salut més”, ha assegurat, i ha afegit que “la síndica popular hauria de recordar l’enorme esforç que s’ha fet des de Sanitat per a proveir de material sanitari enfront del virus a tots els professionals i centres”. “Per descomptat, si s’ha aconseguit contractar 1.600 rastrejadors i portar més de 1.000 tones de material no ha estat gràcies al PP, que està més centrat en posar bastons a les rodes que en el rearmament enfront del virus”, ha ressaltat.

HOSPITAL D’ALZIRA

“Sembla que el PP ha oblidat aquella ‘fórmula intel·ligent de gestió’ que va prometre Zaplana per a l’hospital d’Alzira i que, en la pràctica, va ser la primera d’una sèrie de privatitzacions que només pretenien treure un benefici econòmic de l’atenció sanitària”, ha manifestat la portaveu socialista de Sanitat. “A Bonig també li podria interessar preguntar al personal de l’hospital que el seu partit va privatitzar per la precària situació econòmica del centro en aquella època, la diferència de salaris que tenien, la quantitat de proves sense fer o les pressions que van arribar a sofrir”, ha considerat, i ha subratllat “l’important esforç de la Conselleria de Sanitat per dignificar el centre d’Alzira, “amb més serveis, personal i proves realitzades des que el centre va tornar al sistema públic”.

“Ara que el Partit Popular parla de blindar per llei la sanitat pública valenciana, queda absolutament clar que el millor blindatge possible és mantenir al PP allunyat de la sanitat en la Comunitat”, ha afirmat Martínez, que ha conclòs que “Bonig hauria de comprendre que la primera vacuna és enfortir els serveis bàsics fonamentals pels quals el PP no va demostrar gens de respecte quan governava”

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací