Orpesa presenta per a aquest divendres la primera edició del festival de música Mar Flamenc

610

Acull aquesta cita musical del 4 al 6 de setembre amb actuacions en diversos espais i amb el ballador Rafael Amargo com a plat fort

Actualitat Diària

Orpesa compta les hores per a arrancar el nou festival de música flamenca Mar Flamenc, un esdeveniment que aterra per primera vegada en el municipi i que se celebra del 4 al 6 de setembre. Es tracta d’un certamen musical amb què l’Ajuntament ‘allarga’ una mica més l’estiu i “amb el qual pretenem que tant veïns com estiuejants gaudisquen d’aquest art musical, ho visquen en primera persona i ho compartisquen”, tal com comenta la regidora de Festes, Jennifer Casañ.

La munícip recorda que l’aforament per a assistir a les diferents actuacions és limitat amb l’objectiu de “complir amb la distància interpersonal i, així, evitar qualsevol risc de contagi”. Així, el festival, que se celebrarà en diversos carrers i places del barri antic, “comptarà amb totes les mesures de seguretat i prevenció per a garantir la salut dels assistents”, assenyala Casañ.

Cal recordar que Orpesa va esgotar en poques hores les entrades per a l’espectacle del ballador Rafael *Amargo, que actuarà la nit del 5 de setembre en la plaça de bous del municipi. Un ‘*sold out’ que també s’ha estés a l’actuació del cantaor Israel Fernández i el guitarrista Diego del *Morao, que desplegarà el seu espectacle en la jornada inaugural del festival, el 4 de setembre a la nit, també en la plaça de bous de la localitat.

Tal com ha recalcat la regidora encarregada de l’àrea, “per a la resta d’actuacions no és necessària la reserva prèvia, perquè les entrades es podran adquirir el mateix dia fins a completar l’aforament permés”; no obstant això, la *edila adverteix “que és recomanable acudir amb antelació”.

El grup Paradita Flamenca, Patxi Ojana, la cordovesa Lya, la balladora Blanca Perdiguer, el cante de Cristina Trovar, una de les veus més flamenques de la capital andalusa, i el ballador Xiquet Carmela completen el cartell d’enguany.

A més, aquesta primera edició de Mar Flamenc inclou un programa d’activitats complementàries, amb ‘màster class’ de ball, música i una exposició de fotografies. Per a participar en les classes, és necessària la inscripció prèvia mitjançant correu electrònic. Tots aquells interessats poden consultar la informació en la pàgina web www.marflamenc.com.

Tal com assenyala Casañ, “es tracta d’una nova proposta que respecta la tradició, la història d’aquest gènere musical i l’art, però també mostra el caràcter més innovador del flamenc, sense deixar arrere l’aire festege de la rumba flamenca que tan de moda s’ha posat en els últims anys”. “Hem realitzat una ferma aposta per aquest esdeveniment per a convertir-lo en un referent de la música flamenca”, afig.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací