Onda viurà una nova edició de la Fira del Llibre l’última setamana d’aquest mes de maig

1123

ActualitatDiària

L‘Ajuntament d’Onda, a través de l’àrea de Cultura i Dinamització Lingüística que dirigeix el tinent d’alcalde Lluís Pastor, ha presentat aquest matí la 33ª edició de la Fira del Llibre, que tindrà lloc els dies 23, 24, 25, 26 i 27 de maig davant del pavelló Víctor Cabedo; una nova ubicació que pretén acostar més a la ciutadania tots els esdeveniments programats per a aquesta edició.

Pastor ha explicat que “enguany incloem moltes novetats com els tallers infantils que cada vesprada es faran a la caseta de la biblioteca; la col·laboració d’Hosturionda, que donarà servei de cafeteria i realitzarà tallers de cuina i cocteleria; jocs per als més xicotets; animació per a adults; espectacles de teatre, música o màgia, etc.”.

Pastor ha indicat que aquesta edició la Fira del Llibre compta amb més participació de llibreries i negocis locals i amb la incorporació de quatre editorials, tant de València com de Castelló. Així mateix, ha destacat “la gran participació d’escriptors locals que presentaran llibres durant els dies de fira, així com l’alta presència de llibres en valencià, la qual cosa suposa una forma de potenciar l’idioma i ha permès que la pròpia Fira del Llibre estiga subvencionada per la Generalitat Valenciana”. A més, enguany s’ha intentat elaborar una programació més completa que poguera atraure a veïns, tant d’Onda com d’altres localitats, de totes les edats.

La Fira s’inaugurarà el dimecres 23 a les 19.00 hores però, ja des del matí, diferents grups d’alumnes dels col·legis de la localitat visitaran l’emplaçament. A la vesprada començarà la signatura de llibres i tindrà lloc el primer taller que la caseta de la biblioteca ha planificat dirigit als més xicotets, en aquest cas de marcapàgines amb missatges. L’acte més significatiu del dia serà l’espectacle familiar de màgia “Gran Bibliomàgia’, a les 19.30 hores.

El dijous es duran a terme les primeres presentacions; en aquest cas de la revista ‘Nemus’, a càrrec de Joan Castany; i el llibre ‘El barri de la plata’, de Julià Guillamón, en el qual apareix molt reflectida la societat de Toga a través de diverses famílies que van emigrar a Barcelona.

El divendres cal destacar la presentació del llibre ‘30 mujeres fascinantes en la historia de Valencia’, a càrrec de Patricia Campos. A més, a la caseta de Juego de Droides, es farà un taller d’introducció al joc ‘Magic The Gathering’. Ja a la nit, a la biblioteca municipal, el personatge Jerónimo Stilton rebrà als participants de l’activitat ‘La nit a la biblioteca’; i a la carpa de la fira es presentarà l’espectacle de contacontes eròtic ‘Gata noctàmbula’.

La jornada del dissabte començarà amb la IV Trobada de Lectors i Clubs de Lectura de la província de Castelló, que realitzarà una visita guiada pel centre històric i el Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, i comptarà amb una xarrada de l’autor Alejandro Palomas, guanyador del Premi Nadal 2018. Durant tot el dia estan programades activitats per als més xicotets amb la presentació de llibres infantils i tallers. Ja a la nit, a les 22.30 hores, Pau Alabajos actuarà en homenatge a Vicent Andrés Estellés en el 25 aniversari de la seva mort.

El diumenge, per a finalitzar la Fira, hi haurà una marató de contacontes infantils i un taller de cocteleria sense alcohol a càrrec de la cafeteria local Druida. A la vesprada es reprendran les signatures de llibres i se celebrarà un torneig del famós joc ‘La Fallera Calavera’. La jornada finalitzarà amb la presentació del llibre ‘Memòries d’un roder’ d’Ernest Nabàs a càrrec de Nadal Escrig.

Com és habitual, els llibres comprats durant la fira comptaran amb un descompte del 5% i tots aquells que realitzen compres participaran en diferents sorteigs de lots de llibres. Pastor ha conclòs la presentació convidant “a tots els onders i als veïns d’altres poblacions a vindre a gaudir de la Fira del Llibre i de les seues múltiples activitats programades per a totes les edats”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací