L’Ajuntament de Castelló signa un préstec de 6 milions d’euros per a finançar inversions d’habitatge i espais naturals

Amb aquesta despesa es dóna eixiada a la rehabilitació dels antics jutjats de la plaça Borrull, una vegada acabe la redacció del projecte arquitectònic

1097

ActualitatDiària

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha signat avui el préstec bancari de 6 milions d’euros que permetrà sufragar un paquet de 26 inversions municipals en els pròxims mesos. “L’excel·lent situació econòmica de l’Ajuntament permet acudir a aquesta via de finançament per a desenvolupar projectes estratègics que ajudaran a millorar els equipaments públics i, en definitiva, la qualitat de vida de la ciutadania”, ha assenyalat.

Entre les actuacions i els projectes que tiraran endavant amb aquesta via de finançament estan els pressupostos participatius, l’adquisició d’habitatge social, el projecte Vila Verda de recuperació d’espais naturals, la millora del  parc del Pinar i l’adequació de la Pineda per a un centre d’atenció a persones amb Alzheimer. També s’aborda l’adequació d’instal·lacions esportives, el clavegueram de grups perifèrics i la reforma d’espais urbans.

Significatius són també els projectes de remodelació de dependències municipals i de l’edifici Quatre Cantons, així com una consignació inicial per a la rehabilitació dels antics jutjats de la plaça Borrull, una vegada acabe la redacció del projecte arquitectònic. Una partida important és la corresponent a l’anualitat de les inversions europees de l’estratègia EDUSI, que ronden els 600.000 euros.

L’operació de préstec ha sigut adjudicada al Banc Sabadell, l’oferta del qual va ser seleccionada per la taula de valoració. A més de les condicions econòmiques (tipus d’interès fix del 0,89% i sense comissions) s’han tingut en compte els criteris socials oferits. L’entitat es compromet a no realitzar desallotjaments forçosos en habitatge habitual de persones amb el risc d’exclusió social.

El regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha indicat, precisament, que “una de les prioritats polítiques del Govern municipal és lluitar contra les conseqüències indesitjables dels desnonaments de primers habitatges per motius econòmics”. En aqueix sentit, destaca la incorporació en la gestió financera municipal de cooperatives i entitats de banca ètica, així com la inclusió de criteris socials i de responsabilitat corporativa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací