Onda i l’UJI renoven un nou any el conveni de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda

Amb l'acord es promouen la digitalització i l'entorn de l'Administració del municipi a més de millorar la qualitat de vida dels onders

1567

ActualitatDiària

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i el rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent han firmat aquest matí un conveni de col·laboració pel manteniment de l’Aula Universitària UJI-Vila d’Onda, creada en juny de 2017 i dirigida pel professor del Departament d’Història, Geografia i Art, Joan Feliu.

Després de la firma, l’alcalde d’Onda s’ha mostrat molt satisfet de “tornar a estrènyer llaços amb la Universitat Jaume I i mantenir el vincle que vam recuperar l’any passat amb la primera institució acadèmica de la província.  A més, amb  la firma conveni aconseguim diversos objectius. D’una banda, fomentem el benestar de tots els veïns d’Onda. D’altra banda, promovem la digitalització i l’entorn de l’Administració. I, finalment, i no per açò menys important,  impulsem el turisme en la nostra població, posant en valor el centre històric i el nostre ampli i divers patrimoni cultural, donant a Onda el reconeixement que mereix”.

Per la seva banda, el rector de l’UJI ha mostrat la seua satisfacció per la renovació d’aquest conveni de col·laboració i ha destacat la importància de poder continuar treballant en temes importants per a la vila d’Onda com són la joventut, el patrimoni i el turisme a través de l’Aula, “un espai de difusió del coneixement adreçat a tota la ciutadania”.

Durant l’acte han estat acompanyats per Miguel Ángel Moliner, vicerector d’Economia i PAS; i el director de l’Aula, Joan Feliu.

L’Aula UJI-Vila d’Onda té com a objectius generals promoure la realització conjunta d’activitats formatives, investigadores, divulgatives i culturals en el municipi de la Plana Baixa. En concret, pretén afavorir la integració de la ciutadania d’Onda en la vida econòmica, social i cultural. Les activitats previstes per 2018 estan vinculades al tres eixos temàtiques de l’Aula: joventut, turisme i patrimoni.

Per això, durant el mes de maig està prevista la realització d’uns tallers literaris per al perfeccionament de l’escriptura i mecanismes de publicació i difusió, a càrrec de Rafa Cervera. A finals d’aquest mateix mes o en juny, i impulsades per l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació d’Habitatges i Edificis (OMIR) amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Castelló i l’UJI es desenvoluparan unes jornades sobre l’avaluació d’edificis.

En juny està previst també un taller de microvídeo i ús de xarxes socials, a càrrec de Fotolateras i en juliol un curs bàsic de primers auxilis, a càrrec de Pablo Salas (UJI). Coincidint amb el Festival Onda 3 Cultures + 1, a meitat de juliol, l’Aula desenvoluparà una sèrie de tallers amb els artistes contemporanis participants i xarrades per a donar a conèixer les possibilitats de fer una carrera vinculada a les belles arts, a càrrec de Lidón Sancho (UJI).

Per a setembre hi ha previst un taller d’inclusió, amb aprenentatge d’eines comunicatives, com ara el llenguatge de signes, a càrrec d’APESOCAS; i un taller de creativitat i innovació a càrrec de Restauro Taller d’Art. Les activitats es desenvoluparan preferentment a la Sala Colón del Local d’Associacions d’Onda, on es localitza la seu de l’Aula UJI-Vila d’Onda.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací