La Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules celebra la seua reunió anual

El passat al mes de maig la Junta Local de Seguretat va aprovar el nou Protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere

1189

ActualitatDiària

La Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules ha celebrat la seua reunió anual per a coordinar les actuacions a dur a terme davant de situacions d’aquestes característiques.

En aquesta reunió de treball han estat presents els representants dels organismes que formen la Mesa Psicosocial de Violència de Gènere de Nules, com ara la Subdelegació del Govern amb la Unitat contra la Violència sobre la Dona, l’Oficina d’Atenció a Víctimes del Delicte, el Centre Dona 24 hores, el Centre de Salut, Guàrdia Civil, Policia Local i els departaments de Serveis Socials i de Seguretat de l’Ajuntament de Nules.

“Gràcies a aquesta mesa hi ha una major col·laboració i coordinació entre la Guàrdia Civil i la Policia Local i altres organismes que estan relacionats amb aquests assumptes. En la reunió s’han tractat diferents aspectes del protocol d’intervenció en els casos de violència de gènere que hi ha registrats en la població. De tota manera en tot aquest temps a Nules no s’ha hagut un increment de casos i les dades registrades són semblants al passat any encara que hi ha que estar sempre vigilant”, explica l’alcalde de Nules i regidor de Policia Local i Seguretat, David García.

Cal recordar que el passat al mes de maig de l’any 2017 la Junta Local de Seguretat de Nules va aprovar el nou Protocol per a la Protecció de Víctimes de Violència de Gènere, ja que l’anterior datava de l’any 2006 i no preveia les necessitats de la societat actual. Així doncs, un dels punts que contemplava el protocol nou és la constitució d’aquesta mesa com un dels principals mecanismes de coordinació, i la participació de la Policia Local en l’execució i seguiment de les mesures judicials per a la protecció de víctimes de violència de gènere de la localitat. Entre les accions principals que s’han realitzat destaca el procés d’integració de la Policia Local en el sistema VioGen.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací