Onda rep del Consell 35.000 euros per a fomentar l’ús del valencià

271

La subvenció és la més alta entre municipis de menys de 50.000 habitants

Actualitat Diària

L’Ajuntament d‘Onda ha rebut una ajuda de 35.879 euros per a seguir amb la seua labor de foment del valencià. La subvenció, de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, és la més alta entre municipis de menys de 50.000 habitants i està per damunt de ciutats com Castelló de la Plana, Alcoi, Torrent o Alzira.

L’Agència de Promoció del Valencià AVIVA Onda ha dut a terme nombroses accions entre les quals destaquen les campanyes Llig un còmic i Carta als Reis d’Orient, fetes en col·legis; Dis-li-ho en valencià, en instituts, el Casal Jove i el Local d’Associacions; De tapes per Onda, organitzada junt a Hosturionda; Al mercat comprem en valencià, organitzada junt a l’Associació Local de Venedors del Mercat Municipal; Rebaixes i descomptes, junt a Onda Centre Comercial i El valencià sempre al teu costat, amb personal de l’Ajuntament.

A més, AVIVA Onda ha editat els números 16, 17 i 18 de la Onda en valencià, el calendari municipal per a l’any 2023, l’agenda escolar 2023-2024, la unitat didàctica de la Carta Pobla, l’event dels Jocs Tradicionals Valencians i la retolació de col·legis i edificis públics.

L’Agència també va organitzar la celebración del Nou d’Octubre amb la cercavila, els concerts i les activitats infantils. Al llarg de l’any també ha celebrat espectacles infantils en valencià com teatres de titelles i contacontes.

Al respecte, l’edil d’Educació, Vicente Ramón, ha declarat: “Estem molt satisfets amb la labor duta del departament i aquesta ajuda servirà per a seguir en la mateixa línia”.

Servei d’assessorament

Cal recordar que l’Agència de Promoció del Valencià dona un servei d’assessorament lingüístic i traducció als comerços, restaurants, bars, empreses, associacions, ONG i colles que vulguen elaborar els seus materials en valencià (cartells, menús, models de documents, llistes de preus, fullets informatius, catàlegs…).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací