Onda presenta les ajudes a la rehabilitació d’habitatges i edificis per a impulsar el sector ceràmic i empreses auxiliars

684

Es destina més de 100.000 euros i poden aconseguir fins a 5.000 euros per habitatge  de més de quinze anys 

Actualitat Diària

L’Ajuntament ha presentat les noves bases per a 2019 de les ajudes directes a la rehabilitació d’habitatges i edificis residencials del municipi que permetran impulsar i dinamitzar l’economia local, principalment del sector ceràmic i de la construcció, així com de les seues empreses auxiliars. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha explicat que “un dels objectius d’aquest Ajuntament és ajudar un sector clau per a la recuperació econòmica com és el cas de la construcció i pretenem aconseguir-lo amb aquestes subvencions que són compatibles amb les d’altres administracions. Des del principi de legislatura, aquest equip de govern ha tingut molt clar que cal treballar perquè cada veí tinga les seues oportunitats, per això vam posar en marxa l’Oficina Municipal d’Impuls a la Rehabilitació, que està collint molt bons resultats”.

Aquestes ajudes beneficiaran a tots aquells habitatges que superen els 15 anys d’antiguitat i els veïns del municipi podran percebre fins a 4.000 euros per a habitatge individual i fins a 5.000 euros si es tracta d’un edifici plurifamiliar. L’import mínim que considerar del pressupost, a efectes a optar a subvenció, és de 1.200 euros per a habitatges individuals i de 2.000 euros per a les plurifamiliars. Amb caràcter general, l’ajuda serà del 30% del pressupost, rebent un 5% extra en cas que l’immoble tinga més de 50 anys i fins a un 15% extra si s’utilitza material ceràmic per al paviment o el revestiment, depenent de la superfície coberta. També se subvencionarà amb un 10% addicional aquella actuació compresa en el Centre Històric Protegit (CHP).

D’aquesta forma, l’Ajuntament dóna resposta a una demanda social dels veïns i veïnes d’Onda, en un compromís de l’equip de govern per mantindre unes ajudes que ja van obtindre un gran èxit en els anys anteriors. Cal recordar que la majoria d’empreses que han participat en les obres que s’han dut a terme gràcies a aquestes subvencions eren d’Onda, la qual cosa ha incentivat la creació de nous llocs de treball. “La rehabilitació és el sector que més economia genera perquè implica tant la construcció com als subministraments o la indústria ceràmica, entre molts altres, i pot suposar també un impuls important al sector tauleller i, per tant, la creació de nous llocs de treball en la nostra localitat”, ha afirmat Huguet.

Finalment, l’alcalde ha assegurat que aquest programa té un altre objectiu, a més de la creació d’economia, i és que “avancem en la consolidació de l’espai urbà, adaptant-lo a les noves normatives d’accessibilitat i eficiència energètica. Gràcies a aquestes ajudes i a les de més de 3 milions d’euros que es poden obtindre en el programa Àrea de Regeneració i Rehabilitació Urbana (ARRU), que impulsem el Ministeri, la Conselleria i l’Ajuntament, veurem canviada la fisonomia de la nostra ciutat, recuperant immobles que havien quedat en desús pel pas del temps o que generaven problemàtiques de seguretat i salubritat. Des de l’equip de govern tenim molt clar que hem d’impulsar obres útils i reals, sempre buscant l’augment de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací