Onda millora la seua inserció laboral amb l’encès de ‘Et Formen’ la seua Escola d’Ocupació local

1776

ActualitatDiària

La tinent d’alcalde de Personal de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha donat la benvinguda aquest matí als 20 onders que formaran part durant els pròxims mesos de l’Escola d’Ocupació ‘Et Formem’, que ha aconseguit l’equip de govern que lidera l’alcalde Ximo Huguet.

Aguilella ha explicat que aquest programa mixt d’Ocupació-Formació de la Conselleria està destinat a persones amb dificultats d’inserció laboral o persones pertanyents a col·lectius vulnerables, “per la qual cosa el procés de selecció de l’alumnat s’ha dut a terme a través de la derivació de candidatures de l’àrea de Política Social de l’Ajuntament, d’acord amb els requisits establits en l’ordre de convocatòria”.

‘Et Formem’ Onda constarà de dos grups, de 10 alumnes-treballadors cadascun d’ells, en els següents mòduls: ‘Operacions auxiliars d’acabats rígids i urbanització’ i ‘Operacions auxiliars de muntatge de xarxes elèctriques’. Tant les classes teòriques com les pràctiques s’impartiran al Centre de Formació de l’antic Col·legi Monteblanco. A més de la contractació d’aquests 20 onders, que fins al moment es trobaven aturats, s’ha emprat a una persona per a la direcció, un professor de suport, un docent per especialitat i un auxiliar administratiu. En aquest sentit, Aguilella ha destacat que “gràcies al bon treball que s’ha realitzat des de l’Ajuntament, hem aconseguit una subvenció d’uns 129.000 euros que, amb la nostra aportació econòmica municipal, destinarem a aquest projecte dirigit a incrementar l’empleabilitat dels veïns onders”.  El projecte durarà 4 mesos, encara que l’Ajuntament ha demanat l’ampliació del mateix per dotze mesos addicionals més.

Durant la recepció, Aguilella ha animat als alumnes a aprofitar aquesta oportunitat doncs  “amb aquesta iniciativa no solament estaran ocupats durant aquest període de temps. També obtindran una capacitació que els obrirà les portes del mercat laboral”.

Des de l’entrada a l’Ajuntament de l’actual equip de govern, s’estan prioritzant les polítiques de formació i ocupació a través de programes dirigits especialment a aturats. És per açò que en 2018 s’invertirà més d’1,5 milions d’euros en açò. “Aquesta Escola d’Ocupació  és un dels molts programes que hem aconseguit per a dur-los a terme el pròxim any, que arribaran a donar una oportunitat laboral a un mínim de 81 persones”, ha recordat Mari Carmen Aguilella, qui ha acabat dient que, “encara que sabem que l’ocupació no és una competència municipal,  no podem deixar de posar el nostre gra d’arena per a ajudar a la gent d’Onda. L’ocupació és una de les principals preocupacions de la ciutadania i des de l’Ajuntament seguirem treballant al costat d’altres administracions per a crear noves oportunitats per als nostres veïns”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací