Onda aconsegueix el primer lloc com a municipi més transparent de la Comunitat

306

Per tercer any consecutiu la gestió municipal ha superat totes les exigències

Actualitat Diària

Onda ha aconseguit el primer lloc com a municipi amb major transparència de la Comunitat Valenciana per tercer any consecutiu. L’Ajuntament ha obtingut la màxima puntuació en els 52 ítems exigits en l’auditoria del segell InfoParticipa. La gestió municipal ha superat totes les exigències en els tres blocs avaluables: informació sobre els representants públics, dades sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius i eines oferides per a la participació ciutadana.

Sobre aquest tema, el Tinent d’Alcalde de l’àrea d’Innovació, Vicent Bou, ha declarat: “La rendició de comptes i el foment de les bones pràctiques en comunicació de les activitats municipals són eixos de la nostra activitat a l’Ajuntament”. 

InfoParticipa és un segell promogut per la Universitat Autònoma de Barcelona al costat del Govern d’Espanya que s’encarrega de valorar la transparència dels ajuntaments en diversos punts del territori. Els resultats de cada localitat poden consultar-se en la web mapainfoparticipa.com. 

El Consistori d’Onda compta amb un portal de transparència i govern obert en el qual buscar informació sobre dades de diversa índole com a contractacions, informació pressupostària, serveis i retribucions i declaracions dels càrrecs electes. Totes les dades estan allotjats en transparencia.onda.es.

Excel·lència en transparència

Aquest és el tercer any consecutiu en el qual Onda aconsegueix ser l’únic municipi de tota la Comunitat Valenciana que obté un 100% en totes les variables a avaluació del segell InfoParticipa.

Fa dos anys va aconseguir el premi a la transparència i el foment de la participació de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) per involucrar a la ciutadania en el Pla Local de Gestió de Residus.

En 2020, el projecte ‘Onda cap a una ciutat intel·ligent’ va rebre un guardó en els XII Premis Aslan en la categoria de dades obertes al ciutadà. L’Associació Nacional d’Empreses Tecnològiques (Aslan) atorga aquests premis als casos d’èxit en Transformació Digital en Administracions i Organismes Públics.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací