Compromís reivindica més psicòlegs públics per reforçar la sanitat i la salut mental

273

Garcia: “Volem donar-li la volta a la Sanitat com hem fet amb Educació”

Actualidad Diària

Compromís per Castelló reivindica la necessitat d’implementar més places públiques de psicòlegs en l’Atenció Primària per reforçar la sanitat i atendre la salut mental, amb l’objectiu de reduïr la medicació i les baixes laborals per enfermetats com la depresió o l’ansietat o l’estrés. Ha estat una de les propostes que ha ficat damunt la taula el candidat de Compromís per Castelló a l’alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, en la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Col·legi de Psicologia de Castelló I vicedegana del Col·legi autonòmic, Mª Carmen Molés; i la vocal de l’ens, Alba Sebastián, juntament amb la número 2 de la candidatura municipal, Vera Bou; el número 4, Francesc Mezquita; i la número 2 de la candidatura de Castelló a Les Corts, Verònica Ruiz.

En la línea exposada ahir pel candidat per Castelló a Les Corts, Vicent Marzà, Garcia ha destacat la “ferma aposta per incorporar places de psicòlegs públics per reforçar l’Atenció Primària, donant un nou impuls a la sanitat amb equips multitidisciplinars amb més professionals i més recursos, per millorar la vida de la ciutadania”.

“Volem donar-li la volta a la Sanitat, igual que li hem donada a l’Educació, perquè hem demostrat que sabem fer-ho I som conscients de que cada euro invertit en Atenció Primària rebaixa les hospitalitzacions, i aixó és prioritari”, ha assenyalat el candidat de Compromís a l’alcaldia, que ha ficat també l’accent en la implantació de la recepta esportiva, que està funcionant en molts llocs; I la necesiitat de treballat en un pla de salut mental des de la joventut fins a la gent gran, que treballe qüestions com l’assentjament o el suicidi juvenil”.

La presidenta del Col·legi de Psicologia ha resaltat que “parlar de salut mental és imprescindible per a una societat més sana, i calen, primer que res, recursos públics per a especialistes, en una professió en la que la majoria tenen consulta pròpia; I cal parlar de la psicologia com una matèria transversal a tots els àmbits, des de la sanitat a l’educació, el feminisme, l’esport, la formació, els serveis socials, o la joventut”.

Molés ha demanat l’acceleració de l’Estratègia per la Salut Mental per a la Comunitat, en que el Col·legi està implicat; més places en plantilla a la sanitat pública, I continuar sumant sinèrgies amb les institucions”. Com a exemples, va assenyalar les xerrades als IES sobre el dol o les relacions afectivo-sexuals, addicions I accions comunitàries en l’educació, “que funcionen”.

La vocal del Col·legi, per la seua banda, ha incidit en la importància de “trencar el tabú d’anar al psicòleg, que és necessari per a una vida més sana”. “Durant i després d’una pandèmia com la que hem patit, la gent jove ha estat cridant molt fort perquè no se l’escolta i està o es troba sola, I cal ajudar-los per al seu desenvolupament personal amb la necessitat de socialització a eixes edats tempranes i sense saber com demanar ajuda o pensar que la necessiten. Calen experts en socialització juvenil per que connecten amb ells, contra el suicidis juvenils, la depresió, ansietat, o la falta d’habilitats socials”.

Per tancar, Garcia ha explicat que “el nou impuls a la Sanitat passa per treballar des de tots els fronts amb una política multidisciplinar I transversal que ajude a millorar la vida de les persones”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací