Oltra destaca el treball dels educadors socials de les residències i llars de nens

468

Actualitat Diària

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Una altra, ha destacat el paper “fonamental” que les educadores i educadors socials estan realitzant en les residències i llars dels nens, nenes i adolescents del sistema de protecció de la Generalitat, durant això mesos “tan difícils” que s’estan vivint a causa de la pandèmia per la COVID-19.

La vicepresidenta ha fet aquestes declaracions després de la reunió que ha mantingut amb la presidenta del Col·legi Oficial d’Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana (COEESCV), Norma Gozálvez, per a tractar diferents temes i la col·laboració entre totes dues institucions.

Oltra ha reconegut “l’esforç de tot el sector de l’educació social”, tant durant el confinament com ara amb les restriccions establertes per les autoritats sanitàries, perquè els nens, nenes i adolescents dels centres “visquin aquesta situació tan bé com sigui possible”, i ha destacat “la capacitat de creativitat i inventiva d’aquests professionals que s’estan deixant la pell en l’atenció a totes aquestes persones menors adaptant-se a la nova situació que està deixant la pandèmia”.

Respecte a això, la vicepresidenta ha indicat que, en un futur, quan se superi aquesta crisi, “s’elaborarà una guia amb les bones pràctiques que han posat en marxa durant aquest temps i que suposarà també un agraïment al bon fer de les educadores i educadors socials”.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que “hem de continuar avançant per a visibilitzar el treball d’aquesta figura professional amb les capes més vulnerables de la nostra societat com són la infància i l’adolescència”.

Durant la trobada amb la presidenta de COEESCV, també s’ha tractat l’impacte que està tenint la implantació de la Llei de serveis socials inclusius des del punt de vista de la intervenció dels equips d’atenció primària.

Respecte a això últim, la vicepresidenta ha subratllat que en aquesta nova llei, “totes aquestes figures professionals tenen un pes específic important”, ja que posen en valor “el treball fonamental que l’educació social juga en l’àmbit dels serveis socials”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací