L’aeroport de Castelló ha iniciat les obres de construcció de la nova plataforma industrial

457

Actualitat Diària

L’aeroport de Castelló ha iniciat les obres de construcció de la nova plataforma industrial i de prolongació del carrer de rodatge, que suposen una inversió de 1,6 milions d’euros i tenen un termini d’execució de cinc mesos.

Així s’ha informat en la reunió de la comissió executiva de la societat pública Aerocas -òrgan que presideix el conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España-, en la qual la directora general, Blanca Marín, ha donat compte de l’activació d’aquesta nova inversió promoguda per Aerocas.

Arcadi España ha explicat que l’actuació, les obres de la qual han començat amb el compactat i asfaltat d’un tram del carrer de rodatge, afavorirà l’activitat de les empreses aeronàutiques que ja operen en l’aeroport i d’unes altres que puguin incorporar-se, a més d’agilitar l’ús del camp de vol, particularment per part de les escoles de pilotatge.

Segons ha assenyalat el conseller, el projecte també donarà resposta temporal a la necessitat d’espai per a estacionament i manteniment d’avions que s’ha generat a conseqüència de la caiguda del trànsit motivada per la crisi del coronavirus.

Sobre aquest tema, Arcadi España ha incidit en «la capacitat que està mostrant l’aeroport de Castelló per a diversificar-se i adaptar-se a l’actual escenari de la pandèmia, així com per a atendre la demanda del sector aeri, que està resultant molt afectat».

El projecte consisteix en la creació d’una nova plataforma per a l’estacionament i manteniment d’avions. Abarca una superfície de gairebé 28.000 metres quadrats, ampliables en posteriors fases, i inclou una zona pavimentada de 6.000 metres quadrats i una esplanada annexa en llastos de 21.900 metres quadrats per a estacionament d’aeronaus. A més, contempla la prolongació del carrer de rodatge per a connectar amb la nova plataforma i una nova via de sortida des de la pista de vol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací