Nules suspén les festes patronals i els jocs florals mentre Mascarell cancel·la la fira medieval per la Covid-19

653

L’Ajuntament proposarà destinar els diners dels actes a les famílies i autònoms locals que més han patit

 Actualitat Diària

La Comissió de Festes de Nules ha decidit de manera unànime no programar  les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Soledat 2020 que es celebren al mes d’octubre, així ho ha comunicat hui el regidor de Festes, Gabriel Torres, juntament amb una representació dels membres d’aquesta comissió.

De fet, la setmana passada es va reunir la Comissió de Festes per a reafirmar-se en la decisió, presa fa uns mesos, de no organitzar les festes de Sant Roc i les patronals de Sant Bartomeu que tradicionalment tenen lloc al mes d’agost “en aquesta reunió s’ha acordat unànimement no programar tampoc les festes del mes d’octubre davant l’actual situació en la que hi ha un increment considerable de rebrots en la que s’aconsella ser responsables i considerem que no podem garantir les condicions de seguretat sanitària per a evitar contagis  organitzant esdeveniments i actes multitudinaris en els pròxims mesos. No ha sigut una decisió fàcil però en aquests moments ha de prevaler la salut pública”, comenta el president de la Comissió de Festes i regidor de Festes, Gabriel Torres.

A més, també s’ajorna la present edició dels Jocs Florals Vila de Nules que en lloc de celebrar-se el 2 d’octubre d’aquest any 2020 tindran lloc l’1 d’octubre del pròxim any 2021. Davant açò, la regidora de Cultura, M. José Esteban, assenyala que es tracta d’una decisió presa amb molt de pesar, “però creiem que necessària degut a la situació sanitària, en la qual no podem assegurar la celebració de l’acte social que va lligat al certamen literari. No obstant això, des de la regidoria s’han estudiat altres alternatives per a celebrar-los però hagueren restat l’importància i la rellevància que tenen, per tant  considerant que la seguretat i la salut de les persones està per damunt de tot hem decidit ajornar-los”.

Des de la Regidoria de Cultura s’explica, a més, que no s’han pogut aprovar les bases de la 67 edició dels Jocs Florals Vila de Nules que es publicaven uns mesos abans de la seua celebració; i com a novetat en aquesta edició destaca la publicació a càrrec de l’editorial Neopatria del poemari guardonat i també de la difusió i de la divulgació de les bases del certamen.

Per altra banda,  la regidoria de Mascarell, l’alcalde de Mascarell, Felipe Sánchez,  l’Associació de Veïns de Mascarell i les empreses col·laboradores també han decidit de manera unànime suspendre la Fira Medieval de Mascarell que té lloc a finals d’any, “una vegada analitzada la situació actual s’ha acordat no organitzar aquesta fira al tractar-se d’un esdeveniment amb molta massificació de gent en el que no es pot assegurar el compliment de les mesures de seguretat”, matisa el regidor de Mascarell i de la fira, Guillermo Latorre.

L’Ajuntament de Nules proposarà al plenari destinar els diners d’aquests actes  a les famílies i a les persones autònomes locals més afectats per la pandèmia de la Covid-19.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací