Nules s’adhereix a la xarxa de municipis de WiFi4EU de la UE i tindrà wifi gratuït en edificis i espais públics

787

La localitat se suma a la celebració d’un concurs de pintura a la fresca a la Nit Blanca pel Dia Internacionals dels Museus

Actualitat Diària

La població de Nules tindrà wifi gratuït en edificis i espais públics en entrar a formar part de la xarxa de municipis de la iniciativa WiFi4EU de la Unió Europea. De fet, Nules és una de les localitats de l’Estat espanyol beneficiaria dels abonaments que concedeix la Comissió Europea per a sufragar les despeses d’instal·lació dels diferents punts d’accés wifi.

“Des de l’Ajuntament es va sol·licitar aquest abonament per valor de 15.000 euros que ens permetrà oferir a la ciutadania una connexió de wifi pública i gratuïta en alguns llocs públics que a hores d’ara encara no estan equipats  amb un punt d’accés wifi. A més, gràcies a aquesta iniciativa WiFi4EU dirigida per la Comissió Europea, Nules és una de les primeres poblacions en entrar a formar part de l’Estratègia per al Mercat Únic Digital que té com a objectiu la millora de la connectivitat en tota Europa”, explica el regidor de Noves Tecnologies, Adrián Sorribes.

La connexió a la xarxa WiFi4EU és la mateixa en totes les poblacions adherides, per tant la Comissió Europea ha establit que el nom de la xarxa (SSID) siga ‘WiFi4EU’ perquè siguen reconeguts a tota Europa els punts d’accés WiFi4EU.

Així doncs, amb el projecte WiFi4EU el que es pretén és crear una xarxa paneuropea de zones wifi públiques en municipis de tota la Unió Europea de la qual s’espera que es beneficien entre 6.000 i 8.000 municipis fins a l’any 2020.

L’Ajuntament de Nules commemora aquest cap de setmana el Dia Internacional dels Museus amb l’organització de diverses activitats per tal de promocionar el patrimoni històric i cultural.

“Per quart any consecutiu hem volgut celebrar aquest dia per a difondre el nostre patrimoni, ja que Nules és una població amb una gran riquesa museística i volem convidar a tots els veïns i veïnes del poble a acompanyar-nos en aquest dia”, explica el regidor de Museus, Antonio Romero.

El divendres 17 de maig se celebrarà la Nit Blanca de Nules que enguany té com a novetat el concurs de pintura a la fresca al Museu de Medallística Enrique Giner en el qual poden participar totes les persones interessades a partir de 14 anys. Cal recordar que per a participar en aquesta activitat cal fer una inscripció prèvia al Museu de Medallística.

A més, el dissabte 18 de maig al Museu de Medallística  s’ha programat per als majors el contacontes “El origen del amor”, que serà interpretat per Carlos García i amenitzat pel músic Jota Martínez i estarà acompanyat d’un maridatge de vi. En finalitzar es realitzarà també una visita guiada pel museu.

Dinamització dels museus

Per altra banda, el Museu de Medallística Enrique Giner continua albergant activitats emmarcades en el Pla de Dinamització de Museus. Aquesta vegada els protagonistes ha sigut l’alumnat d’Infantil del CEIP Jaume I que ha realitzat un taller per a conéixer aquest museu confeccionant una medalla, “l’any passat aquesta activitat va tindre molt bona acollida, de fet en aquesta jornada han participat un total de 67 xiquets i xiquetes”, apunta Antonio Romero.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací