Nules renova el seu pla didàctic i promociona els museus locals entre xiquets i joves

1254

 

Actualitat Diària

Amb l’objectiu de mostrar la riquesa patrimonial de la localitat als diferents públics i més en especial als xiquets i joves, l’Ajuntament de Nules mitjançant la Regidoria de Museus organitza diferents activitats per a promocionar-la i difondre a més els seus principals museus, el Museu de Medallística Enrique Giner i el Museu d’Història. De manera que per a aquest nou curs escolar 2018/2019 s’ha presentat un renovat pla didàctic on es pretén oferir als xiquets i xiquetes de la localitat i dels pobles dels voltants la possibilitat de conéixer el patrimoni local a través d’activitats lúdiques i de manera entretinguda.

“El pla didàctic s’adapta a cada etapa educativa i es modifica anualment. Aquest pla didàctic ens permet acostar els museus a diferents públics però en especial està orientat a fer que els escolars coneguen el nostre patrimoni d’una manera senzilla i amena amb activitats noves que fusionen els coneixements de temes dels nostres avantpassats amb activitats actuals i les noves tecnologies”, comenta el regidor de Museus, Antonio Romero.

Precisament, aquest pla didàctic nou preveu el programa anomenat Museu a l’Escola dirigit a escolars de 3 i 4 anys, així doncs per a facilitar la pràctica d’aquestes activitats a aquest grup d’edat el personal del museu es desplaça al centre educatiu, “en aquest grup d’edat és complicat el desplaçament al museu per això plantegem un activitat a la mateixa escola”, matisa Romero.

No obstant això, la proposta didàctica que s’ofereix organitza els continguts dels museus al voltant de diversos eixos temàtics que estan adaptats als diferents nivells educatius. Per tant, per a l’Educació Infantil a més del Museu a l’Escola es troba l’activitat Fem Medalles en la qual es fomenta la creativitat artística creant una medalla amb argila.

Visita dels escolars de Sant Joan de Moró

Per a l’alumnat d’Educació Primària es proposa Jocs al Museu mitjançant els quals s’explica tot el contingut del Museu d’Història d’una manera divertida on poden observar els objectes que troben a l’exposició i relacionar-los amb els actuals; i també s’utilitza el joc Qui és qui? per apropar el Museu de Medallística amb contingut de la medallística i de les obres d’escultura valenciana exposades a l’edifici de l’església de Sant Miquel i al pati del Fort.

Precisament els escolars del col·legi de Sant Joan de Moró van visitar divendres passat el Museu de Medallística Enrique Giner i a més de la tradicional visita guiada a l’interior del museu i a les escultures ubicades al pati varen jugar a Qui és qui?, joc que inclou aquest pla didàctic nou.

En l’ESO i Batxillerat compten amb els itineraris escolars anomenats Taulells Hidràulics i Escaparatisme al Museu, a més també es proposa a l’alumnat de Batxillerat una altra activitat com és Escultures en 3D. També hi ha activitats per a totes les etapes com per exemple classe de dibuix a l’aire lliure.

Per altra banda, el Museu de Medallística Enrique Giner i el Museu d’Història alberguen al llarg de l’any diferents actes que els converteixen en el centre cultural de la localitat com ara tallers, contacontes, xarrades, exposicions. “Es tracta d’activitats pensades per a atraure tots els públics i que l’any passat varen tindre molt bona acollida i repercussió”, conclou Antonio Romero.

Cal recordar que el Museu de Medallística Enrique Giner és l’únic museu del territori espanyol dedicat a la medalla i té una de les millors col·leccions d’escultura figurativa valenciana del segle XX.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací