Onda inicia la posada en valor del Molí de la Reixa per a convetir-lo en un centre d’interpretació del patrimoni natural local

1357

Actualitat Diària

L’Ajuntament d’Onda ha iniciat els treballs d’adequació i posada en valor del Molí de la Reixa per a la seua conversió en el projecte Onda Natura. L’alcalde de la localitat, Ximo Huguet, ha afirmat que “aquesta és una nova demostració del bon treball que s’està duent a terme des de l’àrea de Dinamització Econòmica que dirigeix el tinent d’alcalde Ángel Badenas, per a millorar les infraestructures i el patrimoni turístic de la nostra ciutat. Ara s’inicien per fi aquests treballs, que compten amb un pressupost de 50.000 euros, i esperem que en el menor temps possible puguem comptar amb aquesta infraestructura i afegir-la al ric patrimoni natural i cultural de la nostra localitat, que cada dia es mostra més atractiva per a la ciutadania i visitants”.

Cal recordar que el consistori ha aconseguit per al projecte de reforma i millora una subvenció de la Generalitat Valenciana, a través de Turisme, de 22.537 euros per a escometre aquesta adequació de l’immoble i per a la seua conversió en un centre d’interpretació sobre el patrimoni natural local. “Aquesta ajuda se suma a les diverses col·laboracions que estem mantenint en aquest aspecte amb la Agència Valenciana de Turisme de la Generalitat. Des de l’inici de legislatura, hem dut a terme múltiples gestions perquè les altres administracions s’impliquen en el creixement d’Onda amb col·laboracions econòmiques en els projectes de la localitat, sent el màxim exponent els 5 milions d’euros de Fons Feder de la Unió Europea que arribaran en inversions gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat que desenvolupem a l’inici del nostre govern”, ha explicado Huguet.

Així, l’Ajuntament pretén convertir aquest edifici en un centre d’interpretació, reforçant la imatge de porta d’entrada a la Serra d’Espadà, meravellós entorn natural que se situa en el terme municipal i en les poblacions que ho envolten. Aquesta infraestructura, que passarà a denominar-se ‘Onda Natura’, vindrà a sumar-se al ja atractiu patrimoni local i ha de servir per a atraure a molts més visitants a la zona, potenciant el turisme natural en la localitat. A més, aquest projecte cerca recuperar un edifici, com el del Molí de la Reixa, que va ser declarat Monument Històric Artístic en 1978 i Bé d’Interès Local en 1982 i que durant l’anterior legislatura va quedar “oblidat” després del trasllat de l’oficina de turisme al centre històric. Així, “després d’aquesta iniciativa del tinent d’alcalde de Cultura, Lluís Pastor, anem a construir un centre per a posar en coneixement dels onders i els visitants les grans rutes i zones visitables que existeixen en la Serra d’Espadà i que fins ara poden haver passat desapercebudes per a molta gent, però que els que les coneixem sabem que són un patrimoni que pot tenir un gran atractiu”, ha destacat Huguet.

Finalment, l’alcalde ha indicat que “l’aposta d’aquest equip de govern pel turisme sostenible ha sigut clara des del primer moment. Estem recuperant i potenciant el gran patrimoni que té Onda per a mostrar-ho al món. Sabem que les xifres de visitants estan augmentant per les gestions que hem dut a terme i anem a seguir treballant perquè continuen en aquesta línia perquè el turisme significa economia per a molts negocis de la localitat i es pot traduir en un augment de la qualitat de vida de la ciutadania”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací