Nules presenta el seu primer pla local forestal que tindrà una vigència de quinze anys

La localitat compta amb un total de 293,35 hectàrees de terreny forestal i adapta el pla de cremes a la normativa actual

647

La localitat compta amb un total de 293,35 hectàrees de terreny forestal i adapta el pla de cremes a la normativa actual

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules ha presentat el seu primer Pla Local Forestal que regularitza accions relacionades en la prevenció d’incendis i en el pla de cremes en el terme municipal d’aquesta població de la comarca de la Plana Baixa.

Nules compta  amb un total de 293,35 hectàrees de terreny forestal que amb aquest nou pla es podran protegir al tindre unes pautes d’actuació concretes que permetran previndre incendis i preservar aquesta zona que es troba, pràcticament en la seua totalitat, en la anomenada Zona d’Actuació Urgent de la Serra d’Espadà.

El Pla ha sigut presentat pel regidor d’Agricultura i Medi Ambient, César Estañol, i pel president provincial de FEPAC, José Vicente Guinot, com a entitat col·laboradora en la redacció del mateix.

Així doncs, des de FEPAC s’assenyala que s’ha tingut que adaptar a la normativa vigent infraestructures com algunes basses de reg i també el pla de cremes, “hem fet algunes adaptacions per a que tinguen la major seguretat possible”, matisa José Vicente Guinot.

El regidor d’Agricultura i Medi Ambient, César Estañol, assenyala a més que “amb aquest Pla tindrem clar el que podem fer al nostre terme municipal i per als llauradors també és important contar amb un Pla Local de Cremes actualitzat. Ara tan sols ens queden alguns passos administratius per a que puga entrar en vigor, també anem a sol·licitar al Consell una subvenció que ens permetrà sufragar el 80% del total del seu cost”.

El Pla Local reduït de Prevenció d’Incendis Forestals del terme municipal de Nules tindrà una vigència de 25 anys i és de caràcter obligatori per a totes les poblacions de la Comunitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací