Una delegació de Castelló viatja al Japó del 18 al 20 de juliol per a realitzar un intercanvi gastronòmic amb Ube

Amparo Marco destaca que l'estreta relació amb la ciutat nipona és una oportunitat per a impulsar l'economia local

863

Amparo Marco destaca que l’estreta relació amb la ciutat nipona és una oportunitat per a impulsar l’economia local

Actualitat Diària

Una delegació de Castelló viatjarà al Japó per a promocionar la gastronomia local de la ciutat, del 18 al 20 de juliol, i intercanviar coneixements sobre hostaleria amb xefs japonesos. L’equip castellonenc està format per la regidora de Consum de l’Ajuntament de Castelló, Mary Carmen Ribera, el xef castellonenc amb una estrela Michelín, Miguel Barrera i la cuinera guanyadora d’un premi de gastronomia, Andrea Valls. “Aquesta trobada bilateral aconseguirà estrènyer més llaços culturals amb la ciutat d’Ube i és una oportunitat per a augmentar les relacions comercials amb el Japó”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

Així, la delegació participarà en una mostra gastronòmica amb productes locals i plats típics de Castelló. A més, es tracta d’un intercanvi de coneixements gastronòmics, processos d’elaboració de cuina i tractaments dels productes propis de cada país, amb especial interès en l’aplicació del te verd en la cuina espanyola i japonesa. Marco ha remarcat l’experiència i professionalitat de Miguel Barrera per a fer  “d’ambaixador” de la cuina local de Castelló.

D’aquesta manera, Ribera, Barrera i Valls es reuniran amb l’alcaldessa d’Ube, Kimiko Kubota i amb el president de l’Assemblea d’Ube, Hiroyoshi Iba. Així mateix, durant la visita un equip de cuiners japonesos realitzaran mostres dels plats del restaurant Cal Paradís de Miguel Barrera. Per part seua, el xef Barrera cuinarà el famós ‘Arrocito de Castelló’ per a fer una demostració del tipus de cuina i productes mediterranis. A més, també donarà una conferència a les autoritats i empreses japoneses sobre els beneficis de cuinar amb oli o te verd, entre altres coses.

La ciutat d’Ube i Castelló estan agermanades des d’abril d’enguany, quan l’alcaldessa de Castelló va viatjar al Japó per a materialitzar la unió juntament amb representants empresarials i acadèmics de Castelló. A més, al novembre d’enguany la capital de la Plana albergarà la 21 edició del Fòrum España-el Japó, una trobada anual que es realitza entre tots dos països i al qual assisteixen autoritats, empreses, institucions públiques i experts. Es tracta d’una cita ineludible per als principals agents que operen en tots dos països.

 

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací