Nules mostra el seu suport a les festes i tradicions locals amb convenis de col·laboració amb fins a quatre comissions 

1454

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules ha signat convenis de col·laboració amb les diferents comissions de festes, de manera que es beneficiaran de les subvencions la Comissió de Festes del barri de Sant Xotxim, la Comissió de Festes del barri de Sant Joan i la Comissió de Festes de Mascarell. A més,  l’Ajuntament de Nules ha inclòs en el present exercici a una nova comissió de recent creació a la localitat, es tracta de la Comissió de Festes de El Salvador. Així doncs, el total de comissions de festes locals que comptaran aquest any amb l’ajuda municipal és de quatre. L’Alcalde de Nules, David García, comenta que “amb aquesta ajuda econòmica volem recolzar les diferents festes i tradicions del nostre poble donat que som coneixedors de les dificultats que tenen per a organitzar els festejos”.

Al llarg dels mesos de juliol i agost els residents i visitants de les Platges de Nules han pogut gaudir de la Biblioplatja instal·lada a la zona del far amb la qual es vol fomentar la lectura a l’estiu. Entre les novetats que ha hagut enguany respecte a l’any anterior cal destacar les diferents activitats que hi havia programades per a tots els dies, a més del servei de préstec de llibres.

De fet, la programació amb activitats de foment de lectura per al públic infantil i juvenil ha tingut una gran acceptació donat que s’ha incrementat el número d’usuaris en més de 200 persones, “podem dir que la Biblioplatja està ja consolidada a les nostres platges, i també les activitats que enguany han comptat amb una participació de 443 persones quan l’estiu passat varem tindre 210 usuaris”, comenta el regidor de Biblioteca, Antonio Romero.

També s’ha incrementat el número de visitants en més de cent persones, l’any 2017 van ser 429 persones les que varen fer ús dels serveis de la Biblioplatja i aquest any ho han fet 545, a més s’han tramitat 43 nous carnets per al préstec de llibres.

Així doncs, dins de la programació s’han realitzat diferents activitats i tallers dirigits tant al públic infantil i juvenil com a l’adult amb jocs, treballs manuals, tallers com ara el de papiroflèxia, creació de titelles, de galotxes, de cal·ligrames, jeroglífics; conta contes en anglés; recitals de poesia; manualitats; presentacions de llibres; bebeteca; jocs de taula; concurs de dibuix; passatemps; o la radioplatja dels adults, entre altres.

Cal recordar que la Biblioplatja de Nules ha format part de la campanya “Llegim Paisatges” que ha ficat en marxa la Conselleria d’Educació per a fomentar la lectura en diferents biblioplatges i punts de lectura de piscines municipals en la temporada estival. En concret han participat d’aquesta campanya una trentena de municipis de la Comunitat Valenciana,  entre els quals es trobava Nules.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací