Puig assegura que la Ronda Sud-Oest es licitarà abans en final d’any i anuncia la finalització de la primera fase en 2019

1177

Actualitat Diària/S.N.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat a Vila-real amb motiu de les festes de la Mare de Déu de Gràcia, així com l’exposició ‘Mostra’t’, organitzada per l’Ajuntament de la localitat, que pot veure’s durant aquesta setmana en la Casa dels Mundina i que tracta de donar visibilitat a les minories i promoure el respecte a la diversitat.

180904_Foto_1_Puig_festes_Vila-realPuig ha atès als mitjans de comunicació i s’ha referit a la Ronda Sud-Oest, una infraestructura molt reivindicada a Vila-real des de fa més de vint anys i suposaria un revulsiu per al trànsit i la indústria de la ciutat i de la zona. Ha recordat que el procés ha sigut més lent del que hagueren volgut però el projecte ja està en marxa per tal de ser licitat i esperem que abans de final d’any es puga finalitzar aquesta fase i que durant l’any que vé siga una realitat. “Sobretot estem molt preocupats per resoldre la segona fase perquè s’acabe tot el que és la ronda, el que significarà major accessibilitat per als veïns i millora del transport pesat, el que repercutirà directament en la indústria de Vila-real i la Plana. Per a nosaltres és una infraestructura bàsica, i l’alcalde, José Benlloch, sap que els projectes d’infraestructures com aquesta tenen molta dificultat i ja estem veent la llum al final del túnel. Malauradament el PP va estar anys sense fer res i això reprendre actuacions com aquestes és molt complicat però finalment serà una realitat”, ha lamentat.

Ximo puig benllochPel que fa als terminis, Ximo Puig ha indicat que abans de final d’any es farà efectiva licitació i entre finals del 2019 i principis del 2020, segons com avancen les obres, es materialitzarà realitat la primera fase, “encara que el nostre objectiu és donar la millor solució de continuïtat a través de la rotonda que el Ministeri de Foment anterior volia fer-ho d’una manera que per a nosaltres no era la més encertada, a través d’un ‘Scalextric’, però amb aquest nou Govern es pot arribar a un acord ràpid perquè siga realitat l’enllaç amb una glorieta”. També ha anunciat que entre les peticions de la Generalitat per a la liberalització de l’AP7, hi ha també un enllaç directe amb Vila-real, el que ajudaria a alleugerir el trànsit a la ciutat. “En aquesta legislatura hem hagut de solucionar i superar molts problemes d’endeutament però hem avançat molt en crear vies de solució en molts temes que en la segona legislatura a Vila-real arribaran grans inversions de mà de projectes que ja estan en marxa i que han de cristal·litzar finalment i inaugurar-se amb el següent Govern”, conclou.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací