Nules organitza una concentració per a exigir a les administracions la regeneració de la costa

571

La cita, organitzada per l’Ajuntament i l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, serà el pròxim dissabte a la zona del far

Actualitat Diària

Nules es concentrarà a la zona del far per a exigir a les administracions competents la construcció d’espigons i la regeneració de les platges. Així ho han anunciat l’alcalde de Nules, David García, i el president de l’Associació de Veïns Mare de Déu del Carme, Manolo Oliver, després de portar anys lluitant i reivindicant el patrimoni marítim i la regeneració de les platges sense que les seues demandes hagen segut ateses.

Així doncs, s’ha convocat a la ciutadania dissabte a les huit i mitja de la vesprada per a participar en aquesta acció reivindicativa que tindrà lloc a les Platges de Nules.

Des de l’associació s’assenyala que Nules és una de les zones marítimes amb més regressió d’Espanya on s’ha perdut centenars de metres de platja, “portem entre 80 i 90 anys patint les conseqüències de la construcció del port de Borriana degut a una falta de previsió per aquest motiu reivindiquem la construcció d’espigons al igual que s’ha fet en altres punts del litoral espanyol. Però a més a Nules hi ha propietat privades afectades per una llei abusiva i a hores d’ara de difícil aplicació que data de l’any 1988. Per tot considerem que més d’un tema tècnic es tracta d’un tema polític perquè en tot aquest temps Nules ha estat exclosa i abandonada”, comenta Manolo Oliver.

Així com a exemple ressalta la presentació l’any 2015 per part de responsables de la Direcció General de Sostenibilitat d’un projecte per al litoral de la zona sud de la província que contemplava actuacions per a les platges de Nules i que després de quatre anys encara no s’ha dotat de pressupost.

L’alcalde de Nules, David García, considera que “és una problemàtica que no sols afecta a Nules també a la resta de platges de la zona sud de la província que va des del port de Borriana fins al port de Sagunt. Nules s’està quedant

sense platja i exigim inversions i actuacions urgents i una planificació per al conjunt del litoral sud de la província de Castelló”.

Cal recordar que el passat mes d’abril l’Ajuntament de Nules va aprovar per unanimitat presentar una demanda de responsabilitat patrimonial pels danys i perjudicis patits per la platja de Nules ocasionats per la construcció del port de Borriana, de fet s’han demanat 30 milions d’euros a les administracions amb competències en aquest port com ara la Generalitat Valenciana i l’Ajuntament de Borriana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací