El preu del alquiler en la provincia de Castelló puja un 7.47% durant el primer semestre de l’any

804

Els costos de mensualitat per als inquilins es van situar en els quints més cars, per darrere de Madrid

Actualitat Diària

Els preus de l’alquiler en la Comunitat Valenciana pujen un 9’04 % durant el seu primer semestre. La província que ha sofrit una major pujada ha sigut Alacant, amb un 7,47 %, seguit de Castelló, amb un 1,02 % i València amb un 0,45 %. Les dades expliquen que en les dos últimes províncies l’alquiler s’hi ha mantés, mentre que en Alacant, s’hi ha disparat. Amb tot, el juny de 2019 s’hi ha registrat un increment semestral del 9,04 % en la  Comunitat, el que suposa el quart més intens de tota Espanya. A més a més, aquestes dades també suposen un increment del 4,41 % en un any, menusalment creix un 1,93 % i trimestralment, un 8,46 %, és a dir, el segon repunt nacional més alt. Per tant, la Comunitat se situa en la quinta mensualitat més cara per als inquilins a nivell nacional, per darrere de Madrid, entre altres.

El director d’estudis de pisos.com, Sergio Ferran Font ha opinat respecte a aquestes dades: “La pujada de les mensualitats d’arrendament segueix tensant les cordes entre propietaris i inquilints”, i segueix: “Sobretot en aquelles ciutats que actuen de focus per a la demanda de l’alquiler, bé per treballs o per estudis”.

Amb tot, pareix que Castelló se’n lliure d’aquesta situació i interanualment, demostra un increment negatiu, amb un -3,24 %. Mentre, Alacant, amb un 12,89 % i València, amb un 5,67% sofreixen les seues respectives pujades. La renta mitjana mensual també es la més assequible a Castelló, amb 573 euros. La província se segueix desmarcant de València, que és la novena més cara d’Espanya, amb 1.006 euros de renta i d’Alacant, que ocupa el dotzé lloc en el llistat, amb 964 euros.

El piso tipus alquiler en la Comunitat Valenciana ha registrat en juny de 2019 uns 962 euros per 133 metres quadrats. Per poder establir una comparació a nivell nacional, les dades demostren que el piso tipus alquiler en Espanya ha tingut en juny una superfície mitja de 125 metres quadrats i una mensualitat de 943 euros. Aquesta dada suposa també una pujada semestral del 5,96 %. Respecte al juny de l’any 2018, la pujada fou del 16,28 %;mensualment va repuntar un 1,62 % i trimestralment, un 4,31 %.

L’expert manifesta que en algunes zones ja s’estan duent a terme plans específics per a “protegir” la vulnerabilitat dels ciutadans i també per a tractar de tranquilitzar a tots aquells ciutadans, qui “tenint capacitat econòmica”, no para de veure com gran part del percentatge del seu sou es destina al alquiler i “no para d’augmentar”. Per això, Ferran Font exigeix la necessitat d’uns preus “raonables”.

L’expert explica que a nivell nacional, “ens estem jugant l’emancipació de tota una generació”. I també ha criticat que no es para de posar problemes a l’emprenedoria i l’enriquiment de tota la societat. A l’hora de proposar solucions, el portaveu de pisos.com asegura que és necessari “gelar el mercat” i proposa un “diàleg seriós entre els poders públics i privats“.

A banda, també manifesta que la ciutadania té veu en aquesta qüestió i és necessari: “Arribar a una solució per puga satisfer a tots els agents implicats”, remarca. L’expert repeteix que l’Estat ha de negociar amb les empreses per poder crear un “parc de vivendes assequibles a l’abast de totes les butxaques”. A més a més, també menciona que tant el treball com els sous han de millorar per poder facilitar l’estalvi i propocionar major solvencia.

D’un any cap a un altre, Alacant fou la dècima de les capitals on més va pujar l’alquiler, mentre que Castelló va ser la dissetena en aquest mateix rànquing. La pujada de València va ser la més tímida del país. De nou, en l’apartat de rentes mitjanes mensuals, a nivell nacional, Alacant va ser la octava més cara del país, València fou la novena i Castelló, com ara, es va mantindre com la més assequible.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací