Noves excavacions a la vil·la romana del Benicató de Nules per a ampliar el jaciment

1425

L’Ajuntament va adquirir al gener les finques annexes i els treballs podrien començar després de l’estiu 

Castellón Información 

L’Ajuntament de Nules ha preparat els terrenys annexos a la vil·la romana del Benicató per a poder així iniciar excavacions noves que amplien el jaciment arqueològic, “a principi d’any, al mes de gener, es van comprar aquestes finques per a poder fer excavacions noves ja que els experts sempre han apuntat que la vil·la romana del Benicató pot ser més extensa. De fet la idea és que una vegada ja preparat el terreny les excavacions en aquestes zones puguen començar després de l’estiu”, explica l’alcalde de Nules, David García.

BENICAT” 1En concret les actuacions es portaran a terme en tres finques, la primera amb 1.749 metres quadrats, la segona en té 2.248 i la tercera 1.161 metres quadrats.

Per altra banda, cal recordar que després de diverses dècades el passat mes de setembre es van reprendre les excavacions a la vil·la romana del Benicató. Per a dur a terme aquesta actuació es va signar un conveni de col·laboració amb la Universitat de València, per la qual cosa les excavacions van estar dirigides per professionals del Departament d’Arqueologia d’aquesta universitat amb la col·laboració de voluntaris.

La vil·la romana del Benicató va ser declarada Be d’Interés Cultural (BIC) i va ser descoberta l’any 1955 quan es realitzaren tasques agrícoles en la zona. La Diputació Provincial de Castelló va expropiar els terrenys i en l’any 1956 començaren les primeres excavacions, després de 20 anys es varen reprendre els treballs l’any 1973. Posteriorment es va cedir a l’Ajuntament de Nules, que és el que s’encarrega de la conservació.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací