El Consell adjudica les obres del Regina Violant d’Almassora per 5,3 milions d’euros

788

L’empresa adjudicada té 15 mesos per a la construcció del centre, una reclamació històrica de la localitat

Actualitat Diària

La Conselleria d’Educació ha adjudicat les obres del col·legi Regina Violant a l’empresa Añil Servicios, Ingeniería y Obras per 5.321.608,86 euros, segons figura en la Plataforma de Contractació del Sector Públic. La signatura té un termini d’execució límit de 15 mesos i la intenció de començar els treballs en l’antiga Garrofera de forma immediata, tal com va traslladar als tècnics municipals i l’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, aquest mateix mes durant una visita al consistori i a les obres.

L’empresa adjudicatària s’ha imposat en el concurs públic a les vuit restants que van presentar pliques en el termini estimat: Acciona Construcción S.A., Civicons Construcciones Públicas S.L., UTE Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas S.A. (CLEOP), Ecsa Obra Pública y Civil S.L., Edifesa Obras y Proyectos S.A., Gimecons Construcciones y Contratas, Obrascon Huarte Lain S.A. i Proyme Ingeniería y Construcción S.L. Dues d’elles van incórrer en baixa temerària.

La finalització del col·legi després de l’abandó dels treballs per part de l’anterior empresa adjudicatària, Torrescámara, va portar a la Conselleria d’Educació a treure de nou a concurs el tram restant per un pressupost base de licitació per valor de 5.762.672,84 euros, fase en la qual Añil Servicios es va imposar a les seves competidores en el procés administratiu.

La proposta d’adjudicació va obrir un termini de 10 dies hàbils perquè l’empresa presentés la documentació pertinent. Superada aquesta fase, la constructora va visitar Almassora dies enrere, quan va traslladar a la primera edil la seua intenció de posar-se a treballar aquest mateix mes, accelerant així l’inici d’unes obres que Conselleria d’Educació tenia previstes per a maig.

Totes les dades de l’adjudicació figuren en la plataforma virtual per a la consulta de les persones interessades en un procés “que va arrencar en 2006 amb la instal·lació dels primers barracons”, segons ha recordat Galí. Aquesta part s’ha posat en contacte aquest matí amb l’AMPA per a comunicar l’adjudicació definitiva de les obres, que posarà fi a 13 anys d’activitat acadèmica en barracons.

El consistori ha reiterat la seva confiança en què el procés continue sense contratemps per a iniciar els treballs sobre el terreny de l’antiga Garrofera aquest mateix mes, de manera que els terminis d’execució s’escurcin tant com sigui possible perquè la comunitat educativa del Regina Violant estreni les instal·lacions en la seva ubicació definitiva.

Tormo: “El Consell adjudica les obres del Regina mentre el PP d’Almassora bloqueja Santa Quitèria i Ambaixador”

“La Generalitat Valenciana adjudica les obres del col·legi Regina Violant mentre el Partit Popular d’Almassora posa traves a l’execució del pla Edificant que suposarà la construcció d’infraestructures educatives”. Així ha valorat la regidora socialista María José Tormo i integrant de la llista local a les eleccions municipals la notícia de l’adjudicació de les obres del centre.

Per a la també edil d’Educació, els avanços en matèria educativa, que ja han permés obrir els concursos per al disseny dels col·legis Ambaixador Beltrán i Santa Quitèria, “xoquen amb l’actitud del Partit Popular, que prefereix abstindre’s en lloc de posar-se del costat de la comunitat educativa”. “Els fets prevalen i per sempre quedaran en l’hemeroteca tots aqueixos braços baixats a l’hora de votar a favor de la construcció dels dos col·legis amb fons del pla *Edificant”, ha lamentat Tormo.

Visita Regina ViolantLa candidata socialista ha lamentat que l’aspirant a l’Alcaldia d’Almassora, mestra en el col·legi Ambaixador Beltrán, “no siga la primera a unir-se a l’equip de govern per a reivindicar la construcció d’un centre en el que coneix de primera mà en les condicions que estudia el seu alumnat”. “Anteposa els interessos del seu partit als dels seus estudiants i l’AMPA, queda clar de quin costat està”, segons l’edil.

Així les coses, Tormo ha recordat que els més de 10 milions d’euros reservats en el pressupost de 2019 per a la construcció de l’Ambaixador i el Santa Quitèria se sumen als 5,3 milions que la Generalitat Valenciana destinarà a acabar el Regina Violant. El primer és l’edifici més antic de la localitat, el segon està en barracons des de la seua creació en 2010 i el Regina Violant també va nàixer en aules de plàstic en 2006. “Front la provisionalitat i els excessos de Ciegsa, la planificació i la reserva de diners és ara una realitat”, segons la candidata socialista.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací