Un nou cens caní a Nules inclourà l’ADN de les mascotes per a mantenir el municipi net i protegir als animals

879

Comença una campanya municipal en la que remetrà cartes informatives als propietaris sobre els tràmits que hi ha que fer 

Actualitat Diària

L’Ajuntament de Nules realitzarà un nou cens caní en el que s’inclourà l’ADN de les mascotes. Per aquest motiu ficarà en marxa una campanya municipal mitjançant la qual s’enviarà una carta informativa a cadascú dels propietaris de mascotes inclosos en l’actual cens caní explicant els tràmits que hi ha que fer, “anem a renovar el cens caní incloent els ADN dels gossos i de les gosses, de manera que en breu remetrem una carta a tots els propietaris de mascotes censats informant dels passos que hi ha que seguir per a obtindre el perfil genètic de la seua mascota. Aquestes proves seran totalment gratuïtes i sols es realitzen una volta en la vida de l’animal. Així doncs, amb aquesta actuació obtindrem una base de dades amb el corresponen ADN que ens permetrà tindre una identificació única i inesborrable de cadascú dels animals censat”, explica el regidor de Sanitat, Antonio Romero.

Amb aquesta iniciativa l’Ajuntament de Nules pretén tindre una ferramenta fiable per a protegir els animals ja que el cens permetrà localitzar-los en el cas de pèrdua, maltractament o abandonament. A més, també permetrà mantenir el municipi net i salubre d’excrements canins per què amb aquest mètode es possible identificar al propietari de l’animal que ha incomplint la seua obligació de recollida d’excrements.

En aquest registre censal caní municipal han d’estar inscrits tots els gossos de la localitat, “el període d’inscripció és voluntari i està subvencionat per l’ajuntament i comprén des d’aquest mes de gener fins al proper 31 de març”, matisa Romero.

De manera que Nules es suma amb aquesta actuació a altres poblacions de l’estat espanyol que tenen en funcionament aquest projecte de l’ADN Caní com Xàtiva, que des de l’any 2014 compta amb aquest cens caní “de fet tenen informes de l’empresa de neteja viària que indiquen que el descens dels excrements en el nucli urbà arriba al 80%. També tenim constància d’altres municipis que han mostrat la seua satisfacció amb aquesta iniciativa com Mislata, Meco, Alboraya, Almussafes, Crevillent o Màlaga, entre altres”, apunta el regidor de Sanitat.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací