Nissan rep diversos projectes per a reindustrializar les plantes de Barcelona

583

Actualitat Diària

La Comissió de treball per a la reindustrialització de les plantes de Nissan Motor Ibèrica a Barcelona ha rebut ja diversos projectes amb possibles alternatives de futur per a les plantes de Barcelona. Avui ha tingut lloc la tercera reunió de la taula integrada per la direcció de Nissan, la Representació dels Treballadors i les Administracions públiques, que té per objectiu la cerca d’alternatives industrials que permetin mantenir llocs de treball i el teixit industrial actual.

En la trobada, que ha tingut lloc de manera telemàtica, el Ministeri d’Indústria i el Departament d’Empresa de la Generalitat han explicat que els projectes en els quals estan treballant s’agrupen en tres grans escenaris d’industrialització:

Plantes de producció de bateries per a proveir al mercat europeu de vehicles elèctrics,
Assemblatge de vehicles elèctrics i Hub de electromovilidad integrat per diverses empreses.
Totes dues administracions continuen de manera activa identificant potencials alternatives addicionals que encaixin amb les característiques de les plantes.

El delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha expressat la total disponibilitat de la institució que dirigeix per a facilitar la millor opció, prioritzant els projectes industrials. El Consorci és propietari dels terrenys del principal centre de treball que la companyia automobilística té a Catalunya i ha assistit com a convidat a la Comissió.

En aquest sentit, les quatre organitzacions sindicals que participen en la Comissió -SIGEN-USOC, CC.OO. UGT, i CGT- han reiterat la seva voluntat que es prevalgui la maximització de llocs de treball, amb l’objectiu de mantenir el teixit industrial de la zona.

Quant a l’estat de la contractació d’una empresa externa per a donar assessorament tècnic als treballs de la Comissió, el secretari general d’Indústria del Govern, Raül Blanco, ha informat que el termini per a la presentació d’ofertes finalitza el pròxim dia 10 de desembre, amb l’objectiu de poder resoldre la licitació abans que finalitzi l’any en curs.

En la Comissió han participat, al costat de Raül Blanco; la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Matilde Villarroya; el subdelegat del Govern a Catalunya, Carles Prieto; el responsable de les Operacions Industrials de Nissan a Espanya, Frank Torres; i membres de les quatre organitzacions sindicals amb representació en els Comitès d’Empresa dels centres de la Zona Franca de Barcelona, Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i NDS.

L’establiment d’aquesta comissió va ser un dels punts recollits en l’acord aconseguit principis d’agost entre la Direcció de Nissan Motor Ibèrica i la Representació dels Treballadors, després de la finalització de les negociacions per a manteniment de l’activitat d’industrial de Nissan a Catalunya fins a desembre de 2021. La primera reunió de la comissió, celebrada a l’octubre, va acordar, entre altres punts, poder definir reunions mensualment fins a març del 2021, prioritzar projectes industrials que englobin els centres industrials afectats i que maximitzin els llocs de treball i col·laborar amb l’Administració per a poder accedir al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Economia Espanyola.

La pròxima trobada tindrà lloc el 14 de gener.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací