Colomer: “Hem de salvar les empreses turístiques, però no perdre de vista els reptes futurs”

450

Actualitat Diària

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha destacat durant la clausura del Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm que “és necessari salvar empreses i actuar amb rapidesa, però sense perdre de vista el futur, les idees que ens permetran mantenir l’esperança i el nostre posicionament”.

En el debat de clausura sobre ‘Els ODS i l’Agenda 2030 en el Turisme’ han participat també l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; l’arquitecte i dissenyador Óscar Tusquets i el director de la Càtedra Pedro Zaragoza Orts, Armando Ortuño, que ha actuat de moderador.

Colomer ha recalcat que “la remuntada del turisme serà d’equip i l’esperança necessita fonaments, ancoratges i dades, que en aquesta ciutat saben que són el petroli del segle XXI”.

A més, ha destacat que “la ciutat turística, tecnològica i emocionalment, és el nostre objectiu i els ODS han de ser les nostres coordenades”, i que “la ciutat turística està cridada a alinear-se amb aquests 17 objectius i metes de desenvolupament sostenible, perquè ha d’expressar tot quant aquests objectius persegueixen”.

El secretari autonòmic ha mostrat el seu agraïment “a tots els que han fet possible aquest fòrum en aquest any tan complicat” i ha recordat que durant aquest any “tots hem hagut de renegociar els nostres límits amb nosaltres mateixos i no hem regalat temps a la melancolia”.

Així mateix, ha reconegut que la ciutat de Benidorm “va exercir el lideratge que li defineix, va saber adaptar-se i protegir la marca en els pitjors moments, mantenint l’estratègia i les neurones vives i actives per a no perdre-li la cara al futur”.

El Fòrum Internacional de Turisme de Benidorm s’ha celebrat els dies 2 i 3 de desembre, i és una trobada impulsada per la Càtedra d’Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts de la Universitat d’Alacant, l’Ajuntament de Benidorm, el Patronat Costa Blanca, Turisme de la Comunitat Valenciana, la Fundació Turisme de Benidorm i Hosbec.

El fòrum, que se celebra cada dos anys, aborda diferents temàtiques clau per a la planificació i gestió dels destins i empreses turístiques de la Comunitat Valenciana, i pretén analitzar com el turisme sostenible pot fomentar els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb la seguretat sanitària com a nou valor en alça.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací