El Nissan LEAF comença l’any liderant el mercat de vehicles elèctrics a Espanya

941

El 70% dels models venuts incorpora el model Propilot

Actualitat Diària

La mobilitat elèctrica zero emissions és una realitat i el millor exponent d’ella és el Nissan LEAF que ha aconseguit batre tots els rècords de matriculacions tant en el mercat europeu com en l’espanyol. A Europa, en el passat exercici es matriculació més de 40.000 unitats del Nissan LEAF, mentre que a Espanya van ser més de 1.200, copant en el segment de particulars una quota del 34%.

En aquest primer mes de l’any 2019, el Nissan LEAF arrenca com a líder en vendes de vehicle elèctric a Espanya amb un volum de 151 unitats i un increment del 202%, aconseguint una quota del 25%, és a dir, un de cada quatre vehicles elèctrics venuts a Espanya el mes de gener va ser un Nissan LEAF.

Però la societat no només està demandant vehicles elèctrics, sinó que a més, està molt interessada en una altra de les tendències de l’automòbil, la conducció autònoma. En aquest sentit, el Nissan LEAF ja incorpora el primer pas d’aquesta, el sistema Propilot. En aquest sentit, gairebé el 70% dels LEAF que es venen a Espanya porten incorporat el sistema Propilot.

ProPILOT, el primer pas a la mobilitat autònoma

El sistema ProPILOT reforça el control del conductor assistint-li en les tasques de direcció, acceleració i frenat. El sistema treballa en un únic carril de l’autopista i està optimitzat per a operar a qualsevol velocitat.

Simple i intuïtiu d’utilitzar, el conductor activa ProPILOT des del botó situat en el volant. Després, pressionant el botó “SET -”, el vehicle ajustarà constantment la velocitat respectant una distància de seguretat amb el vehicle precedent gràcies al control de creuer intel·ligent. I, amb tan sols un tercer “click” el conductor pot ajustar aquesta distància de seguretat en tres nivells.

El Nissan LEAF amb ProPILOT pot arribar a detenir-se per complet si les condicions del trànsit així ho requereixen. Si la detenció és per un temps inferior a tres segons, el vehicle reprendrà automàticament la marxa quan el cotxe precedent el faci. Si la parada és superior a tres segons, el conductor haurà de pressionar el botó “CAP DE BESTIAR +” o fer una lleugera pressió sobre el pedal de l’accelerador per a reprendre la marxa i ProPILOT tornarà a estar actiu. La tecnologia ProPILOT també assisteix al conductor mantenint el cotxe en el centre del carril de l’autopista seleccionat, llegint les línies blanques de la calçada.

Assistint al conductor en les tasques més pesades del trànsit diari, redueix la fatiga i el stress, augmentant així la seguretat i el control sobre el vehicle.

En cas que el conductor no mantingui el control o supervisió del vehicle, ja sigui per omissió o per emergència, el vehicle emetrà primer una sèrie d’avisos sonors, posteriorment realitzarà breus frenades controlades i en última instància realitzarà una parada d’emergència de forma totalment automàtica amb la senyalització pertinent (llums d’emergència) per a incrementar la seguretat de la via en la qual circula.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací