Nissan JUKE i com el disseny pot convertir-lo en una icona

739

Actualitat Diària

Nissan comença la seva aventura en el segment dels crossover l’any 2002 amb el Nissan Murano als EUA Aquest model, massa gran per al mercat europeu, li va obrir les portes en el segment C europeu al Qashqai, que va ser llançat l’any 2007 i va arribar a vendre 100.000 unitats tan sols en el seu primer any de vendes.

Però Nissan va decidir no quedar-se aquí, prenent una decisió que canviaria el segment B per sempre, exportant el concepte Crossover a altres segments. D’aquesta manera, en el saló de Ginebra 2009, Nissan presenta el concept Qazana, que establiria les bases d’estil del futur Nissan JUKE.

Un any més tard, arriba als mercats el Nissan JUKE, creant de zero el Segment B-SUV. Aquesta primera generació presentava unes línies disruptivas i, com a bon pioner en el seu segment, ho va fer amb un estil i una personalitat molt marcats i definits. Un vehicle que al principi va semblar difícil d’acceptar pel mercat però que va demostrar una cosa: ser trencador i disruptivo és essencial a l’hora d’innovar i, que crear un nou segment, és possible.

Més enllà de la funció com a mitjà de transport per a anar d’un punt a un altre, el JUKE tractava d’escriure un nou codi de disseny en el mercat, definit per un fort caràcter esportiu, amb prominents passos de roda, uns grups òptics davanters separats a l’estil dels fars addicionals dels cotxes de ral·li, grans volums corbs i fins i tot uns fars posteriors de bumerang inspirats en el 370Z, l’esportiu coupé de Nissan. En definitiva, En el segment B, la principal raó de compra per a un potencial client és el disseny, així que més enllà de la funcionalitat del vehicle, la qual cosa veritablement atrapa, ara com ara, és “la personalitat” del cotxe.

Per aquesta raó, el Nissan JUKE està realment creat per i per al client, ja que el disseny és una de les parts més importants del vehicle. La distinció del vehicle per sobre dels altres, la JUKEness com el llamarón a Regne Unit, conforma un disseny disruptivo que, malgrat no estava pensat per a agradar a tothom des del primer moment, amb el pas del temps ha anat guanyant adeptes fins a convertir-se en la icona que és avui.

Deu anys més tard, el JUKE continua més viu que mai i es renova amb una generació millorada i que posa al client, de nou, en el focus de la seva atenció. El nou JUKE manté el caràcter que el distingeix de la resta de competidors del segment.

Per a la seva elaboració i disseny, s’ha escoltat als clients i s’han modificat aquells aspectes en els quals demanaven millorar-ho, com ara l’espai per als passatgers darreres o la capacitat del maleter. Assumint aquestes premisses inicials, el nou disseny esportiu ha permès jugar amb uns traços més rectilinis en el perfil, amb una nova horitzontalitat en el capó, facilitat per la nova tecnologia de fars led que incorpora i el reposicionament en la part baixa del frontal dels sensors de radar. Amb aquesta nova estructura, el disseny parteix del frontal amb la nova graella V-Motion, més gran i que acompanya les seves línies pel capó, i defineix l’estructura de doble bombolla del sostre, a l’estil dels esportius clàssics coupé dels anys 60. De nou, el JUKE es presenta al mercat revolucionant el segment dels compactes i creant el nou concepte Crossover Coupé.

Per a Francesc Corberó, director de comunicació de Nissan Ibèria, “el Nissan JUKE ha marcat la pauta en el segment B-SUV des del seu llançament en 2010, creant aquest segment. Un segment que continua sent el de major potencial en el mercat espanyol i europeu, i perquè el Nissan s’ha preparat amb la segona generació de JUKE, amb un nou disseny i convertint-lo en el Nissan més connectat de la història, amb l’objectiu de liderar-lo”.

Però el disseny i la qualitat de detall no acaben en l’exterior del cotxe. A l’interior s’ha tingut en compte també al client i les seves necessitats del dia a dia, per la qual cosa el nou JUKE incorpora l’última tecnologia de connectivitat per a interactuar amb l’usuari de la manera més avançada i ergonòmica possible, combinant materials d’alta qualitat com la pell i el alcántara amb una qualitat de realització impecable.

Però en Nissan creiem que les nostres diferències són les que ens fan més grans, i és per això que la possibilitat de personalització és una altra de les característiques úniques d’estil que defineixen al JUKE. Com sabem que el més important és gaudir del nostre cotxe i, moltes vegades, arribar a sentir-nos reflectits en ell, des que es va llançar el JUKE al mercat, s’han pogut fer combinacions gairebé infinites de color en les seves llandes, embellidors exteriors, miralls retrovisors i tapisseries.

A més, avui, el disseny ha aconseguit tal rellevància, que fins i tot existeix un acabat en la gamma dedicat única i exclusivament als fans del disseny i l’esportivitat: el grau N-Design, disponible en 15 combinacions de pintura exterior bitono, equipat amb llandes de 19” Akari específiques, seients monoforma amb repunts en contrast personalitzats que a més de tenir un aspecte fantàstic i oferir un enorme confort, també incorporen l’innovador sistema d’àudio Bose Personal Plus, que genera un so envolupant d’alta qualitat, un quadre de comandament folrat a joc i una carrosseria bitono amb les motllures exteriors a joc amb el color del sostre.

Per a Matthew Weaver, director de disseny de Nissan i dissenyador responsable del JUKE, “el JUKE original va portar el disseny més enllà del que podia considerar-se convencional en 2009, avançant-se clarament a les necessitats d’una societat canviant, buscant l’esportivitat, la diferenciació i l’optimisme en cada detall. Amb el nou model hem volgut mantenir aquesta essència original i adaptar-la a les necessitats dels clients d’avui, adaptant totes les noves tecnologies per a dotar-ho d’una agilitat i seguretat del màxim nivell”.

El JUKE és, sens dubte, no sols el vehicle més connectat de la història de Nissan, sinó el més clar exponent del nou codi de disseny de la marca i en el qual més s’ha tingut en compte l’opinió i les necessitats de tots i cadascun dels seus clients. La prova fefaent que la innovació, el disseny i la disrupció van sempre de la mà.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací