Puig anuncia ajudes de 2.500 euros per a autònoms i empreses del sector turístic i una línia d’un milió d’euros per a festivals

569
GRA292. Londres. 07/11/2016,- El presidente de la comunidad de Valencia, Ximo Puig (izda), conversa con el secretario autonómico de la Agencia Valenciana de Turismo, Francesc Colomer, en el stand de Valencia en el marco de la celebración de la Feria de Turismo Mundial de Londres, considerada una de las principales del mundo en este sector. EFE/Elvira Urquijo A.

Actualitat Diària

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dijous ajudes directes de 2.500 euros per a autònoms i empreses del sector turístic valencià i una altra línia dotada amb un milió d’euros destinada a les empreses de l’àmbit dels festivals musicals.

“L’objectiu de la Generalitat és mostrar el nostre suport a aquestes empreses perquè puguin transitar en aquest període tan difícil i garantir la seva supervivència”, ha afirmat el cap del Consell, qui ha destacat la importància d’aquest sector, “que representa el 15% de la nostra economia”.

Així s’ha manifestat el màxim responsable de l’Executiu autonòmic després de la reunió mantinguda amb el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director general de Turisme, Herick Campos. El president ha avançat que el ple del Consell té previst aquest divendres aprovar un decret d’ajudes directes “pal·liatives”, dotat amb 6,5 milions d’euros, per a empreses vinculades a projectes de modernització i qualificació de la Agència Valenciana de Turisme amb l’objectiu que “puguin mantenir la seva activitat” i atenuar els efectes de l’emergència sanitària provocada per la COVID-19.

Segons ha assenyalat el president, les mesures de contenció i les limitacions a la mobilitat han suposat el 100% de la caiguda de la demanda per al turisme, que a més té una previsió de recuperació més lenta que en altres àrees de l’economia valenciana. Per això, tal com ha apuntat, “és un deure del Govern valencià generar condicions favorables per a un sector econòmic fonamental per a la Comunitat Valenciana, impulsant les actuacions urgents i excepcionals que siguin necessàries per a atenuar en la mesura del possible aquests efectes”.

Línies d’ajudes

D’aquesta forma, el decret contempla dues línies d’ajudes. La primera d’elles està dirigida a donar suport econòmic a autònoms i pimes que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic de la Comunitat valenciana i estan adherides al programa CreaTurisme, comptin amb la distinció de Sicted o siguin agències de viatges. La quantia de l’ajuda en aquestes subvencions directes ascendirà a 2.500 euros, amb un import global màxim de 5.500.000 euros de fons propis de Turisme Comunitat Valenciana, per a beneficiar a al voltant de 2.500 autònoms i pimes turístiques.

La segona línia va destinada a entitats i empreses adherides a Mediterranew Musix/Fest, que comptaran amb una quantia individualitzada que ascendirà a una quantitat màxima que establirà una resolució aprovada pel president de Turisme Comunitat Valenciana, amb un import diferenciat de quantitat a lliurar en funció del programa al qual estigui adherit el sol·licitant.

La dotació d’aquestes subvencions ascendeix a un import global màxim d’1.000.000 euros, procedents de fons propis de la Generalitat.

El termini de presentació d’aquestes sol·licituds, que es farà de manera telemàtica, s’iniciarà el pròxim 2 de maig i finalitzarà el 2 de juliol.

Colomer: “Mantenir viu el sector turístic”

El secretari autonòmic de Turisme ha destacat que el futur decret “contempla aportacions directes amb l’objectiu de mantenir viu aquest teixit empresarial, que genera producte i que, en el seu moment, va saber orientar les seves inversions en qüestions com la certificació d’estàndards de qualitat”.

Així, l’objecte del text legal són les entitats adherides als programes de Creaturisme, Mediterranew Fest i Musix o Sicted, “atès que han contribuït i previsiblement ho facin en el futur, a la generació de producte experiencial i de qualitat que ens ajudi a diferenciar-nos d’altres destinacions competidors, així com ocupació i vertebració territorial”, ha afirmat Colomer.

Cal destacar que, a més d’aquestes ajudes directes, Turisme Comunitat valenciana manté les ajudes de concurrència competitiva per a 2020, tant les dirigides a entitats locals (amb un pressupost de 5.597.470,36 euros) com a organitzacions i empreses (amb un pressupost de 2.610.000 euros). També es mantindran els convenis o ajudes nominatives dirigides a la cogestió, el pressupost de la qual ascendeix a 8.170.000 euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací