Agricultura destina 24,5 milions en ajudes per a reduir el cost de la pòlissa als productors

571

Actualitat Diària

La Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica destina un total de 24,5 milions d’euros al Pla 2020 d’ajudes a la subscripció d’assegurances agràries del Pla Nacional d’Assegurances Agràries Combinades en la Comunitat Valenciana. Es tracta de fons públics propis que tenen com a objectiu reduir el cost de la pòlissa per als productors.

La convocatòria de 2020, que manté íntegre el pressupost de l’Administració autonòmica a la subscripció de l’assegurança agrària, manté els percentatges de subvenció d’entre el 10% i el 20% als mòduls.

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha destacat el “compromís amb el foment de l’assegurança agrària per a garantir la rendibilitat agrària”, ja que la Comunitat Valenciana es col·loca, novament, “com una de les quals més aporta a Agroseguro”.

La convocatòria manté les subvencions addicionals d’un 10% per a titulars de parcel·les assegurades les produccions de les quals estiguin incloses en sistemes de protecció de qualitat agroalimentària. Aquest percentatge, destinat a les Denominacions d’Origen Protegides (DOP), Indicacions Geogràfiques Protegides (IGP) i el Comitè d’Agricultura Ecològica de la Comunitat Valenciana (CAECV), “posa de manifest el suport de la Conselleria a les figures de qualitat del nostre territori”, segons la consellera.

El mateix percentatge, d’un 10% addicional, s’aplicarà a pòlisses agrícoles per a persones agricultores i ramaderes professionals, afiliats o afliadasas al Règim Especial de Treballadors Autònoms o en el Règim Especial de la Seguretat Social, titulars d’explotació prioritària, socis o sòcies d’organitzacions de productors i joves agricultors i agricultores beneficiaris de l’ajuda a la primera instal·lació.

El percentatge ascendeix fins al 20% per a les pòlisses contractades per entitats associatives d’agricultors i ramaders, mentre que en cultius com l’olivera, el cereal, la vinya, l’ametller i la cirera en parcel·les de secà, disposaran d’una subvenció addicional del 50%.

En les línies de bestiar que inclouen garanties de vida i servei de retirada d’animals morts en l’explotació, el percentatge de subvenció serà del 20%.

“És fonamental disposar d’una política transparent i justa d’assegurances agràries per a garantir el manteniment de la rendibilitat de les explotacions agràries i ramaderes de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat Mollà, en referència a l’increment del preu de les pòlisses aparellat a una baixada de les cobertures.

En aquest sentit, la consellera ha reclamat la moratòria de la pujada i un augment del pressupost en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat, per a contribuir a la viabilitat de les explotacions, “indispensables per a la protecció de l’interès general i el funcionament bàsic dels serveis ”

La convocatòria del Pla 2020 d’ajudes destinades a la subscripció d’assegurances agràries del Pla Nacional d’Assegurances Agràries Combinades en la Comunitat Valenciana s’ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (consultar aquí).

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací