Nissan impulsa i democratitza la conducció autònoma en els seus vehicles amb el sistema ProPilot

537

Actualitat Diària

Són molts els fabricants d’automòbils que estan dedicant gran part de la seua inversió al desenvolupament de la conducció autònoma, però molt pocs els que hui dia comencen a democratitzar-la i popularitzar-la. És el cas de Nissan. El sistema Propilot ja l’incorporen quatre vehicles, el Nissan LEAF (l’elèctric més venut del món), el Nissan Qashqai (el líder dels crossover a Espanya), el nou Nissan JUKE (el pioner del segmente B-SUV) i el Nissan X-Trail (el crossover per a l’aventura en família). Més de 350.000 vehicles a tot el món ja incorporen aquest sistema.

El sistema ProPILOT reforça el control del conductor sobre el vehicle assistint-li en les tasques de guiat de direcció, acceleració i frenat, per la qual cosa rebaixa el stress en la conducció alhora que augmenta la seguretat dels passatgers.

Dissenyat per a circular per carril únic en autopista, aquest model s’ha optimitzat per a funcionar en condicions de trànsit dens o a altes velocitats, ja que compta amb l’ajuda d’un radar i diverses cambres, que ajusten la velocitat respecte al trànsit precedent i mantenen el cotxe en el centre del carril.

Sens dubte, la conducció autònoma és un element cada vegada més demandat pel gran públic tal com el confirma el fet que el 90% dels usuaris particulars que han comprat un Nissan LEAF ho han fet amb el sistema ProPILOT, demostrant que l’usuari de la mobilitat a Espanya està preparat per a la nova tecnologia.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací