Nissan ha incorporat l’última tecnologia de competició al GT-R NISMO 2020

638

Actualitat Diària

Nissan ha incorporat l’última tecnologia de competició al GT-R NISMO 2020.

L’icònic GT-R NISMO representa el màxim exponent del que els enginyers de Nissan són capaços de desenvolupar a la recerca de les màximes prestacions. Sense compromisos.

50 anys d’història

El Nissan GT-R NISMO 2020 suposa la culminació de dues dels emblemes Nissan més importants: GT-R, que representa 50 anys d’història, llinatge, èxit esportiu i seguidors a tot arreu del globus; i NISMO, NISSAN MOtorsports International Co., la divisió de Nissan dedicada a aconseguir el major rendiment a qualsevol nivell mitjançant el perfeccionament dels més mínims detalls. Per a seguir fidel al que NISMO representa, el GT-R NISMO 2020 és una versió més extrema i competitiva del GT-R que ha madurat a través de rigoroses millores i s’ha convertit en un turisme més ràpid i gratificant per al seu pilot.

El GT-R NISMO 2020 suposa l’equilibri total. Els nous turbocompressors testats en competició, el control del canvi millorat, els components alleugerits, el pes total reduït i les millores en els frens, llandes i pneumàtics han contribuït a reduir 2,5 segons el temps de tornada en el circuit de desenvolupament de Nissan, per no esmentar la millora en la ja de per si mateix fantàstica estabilitat a alta velocitat del GT-R, fins i tot a velocitats de fins a 300 km/h.

Tamura San, “Mr. GT-R”

L’especialista cap de producte, Hisoshi Tamura, també conegut com «Mr. GT-R», porta en la família Nissan des de fa més de trenta anys. La seva funció ha estat evolucionar i millorar el GT-R i ha format part de gairebé totes les fases de l’evolució del model.

En l’actualitat, Tamura s’assegura que el GT-R continuï evolucionant any rere any, sempre per davant de cada vegada més competidors, incloent la gamma més cara de supercoches i fins i tot hipercoches.

Turbos GT3 per al motor VR38DETT

La competició millora la raça, i això és precisament el que passa amb el GT-R NISMO 2020. Igual que en la competició, la precisió és la clau per a aconseguir el millor rendiment. Cada unitat del motor VR38DETT es munta a mà de principi a fi en una sala neta especial. Els encarregats de tan important tasca són mestres mecànics coneguts com takumi. Aquests pocs triats munten la complexa unitat motriu amb la passió i la precisió d’un veritable artesà. Els takumi signen les seves obres igual que ho fan els grans artistes, mitjançant una placa especial d’alumini situada en la part frontal de cada motor que compleixi els seus estàndards.

Els nous turbocompressors del cotxe són els mateixos que munta la versió GT3 de carreres del GT-R. Aquestes unitats incorporen una turbina de 10 àleps (un àlep menys que el model actual) i són 0,3 mil·límetres més prims. Això suposa una reducció de pes del 14,5% i, en conseqüència, d’inèrcia (24%), la qual cosa permet una resposta més ràpida. Un àlep menys reduiria el flux i, per a compensar, s’ha creat una nova placa posterior amb l’objectiu d’evitar que els gasos de fuita flueixin per darrere de les aspes de la turbina, millorant dràsticament l’eficiència del flux. Gràcies a les més modernes anàlisis de fluid i tensió, s’ha prestat especial atenció al disseny i perfil real dels àleps. La seva nova forma optimitza l’eficiència, per la qual cosa la relació entre els gasos de fuita i el flux d’embranzida millora la resposta i l’acceleració.

La resposta és immediata i se sent a l’instant. El sistema presenta una millora del 20% en la resposta del motor quan el conductor augmenta la pressió sobre l’accelerador, d’una obertura del 0% a una obertura total d’aquest. El resultat és una sensació més precisa que millora el caràcter general del VR38DETT muntat a mà.

El renovat sistema de fuita de titani transmet un so més enèrgic a l’habitacle, encara que sense arribar a resultar intrusiu. Les cues de la fuita polides a mà són un detall distintiu de la rebaixa de pes efectuada al conjunt.

En manera R, la transmissió millorada de 6 velocitats i doble embragatge canvia de marxa de manera més ràpida i intuïtiva gràcies a un nou algorisme per al control adaptatiu de canvi de marxa (ASC). Aquest sistema tria la millor marxa per a qualsevol situació de conducció i es fa notar especialment durant la frenada i en atacar una corba, quan la traçada sembla ser més precisa i amb una baixada de marxa més ràpida que ajuda a reduir el subviraje en entrar en corba. Les revolucions del motor es mantenen així a un nivell elevat gràcies al nou set-up, per la qual cosa l’acceleració també millora en sortir d’una corba.

Javier Moraleda, responsable de Producte de GT-R en Nissan Ibèria va afirmar: “Gràcies als desenvolupaments tecnològics portats directament de la competició com ara la incorporació de peces fabricades en carboni, la millora aerodinàmica, i sobretot els turbos de GT3, el GT-R Nismo 2020 ha aconseguit un nivell de prestacions en pista difícil d’igualar, sense renunciar a poder ser utilitzat confortablement en el dia a dia”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací