Bonig assegura que sense control sanitari “és impossible reactivar l’economia”

539

Actualitat Diària

La Presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha assenyalat que “si no és possible controlar les situacions sanitària és impossible reactivar l’economia. Sanitat i Economia ha de ser un binomi fonamental per a aconseguir superar la pandèmia”.

Bonig s’ha expressat en aquests termes abans de mantenir una reunió de treball amb la Confederació Empresarial de la Vall d’Albaida on ha demanat al Consell “que escolti al sector empresarial que és el que té la solució i el que ha de tirar endavant”, ha explicat al mateix temps que ha assenyalat que tot el Pressupost de la Generalitat “han d’anar centrats en educació, sanitat, política social i economia”.

Per a la presidenta del PPCV, “és impossible controlar la pandèmia només amb mesures de restricció de la mobilitat o de l’activitat econòmica, són necessàries una sèrie de mesures complementàries”.

Entre elles, ha explicat, haurien d’estar la realització de més PCR perquè sortim de la cua d’Espanya, incrementar els rastrejadors per a conèixer la transmissió en les primeres 24 hores de totes les persones contagiades, reforç de l’Atenció Primària, més plantilles, més mitjans i resoldre problemes com el dels MIR.

Respecte a aquest tema, ha assenyalat que “no pot ser que la resta de comunitats autònomes tinguin aquest tema resolt i nosaltres no. Això està provocant que altres CC.AA i altres països estiguin oferint millors condicions laborals i els nostres MIR s’estan anant i ara necessitem a tots. Si Puig no resol la situació dels MIR de la Comunitat, haurem de demanar la seva dimissió”, ha assenyalat.

Així, ha advertit que a l’abril de 2021 totes les empreses que hagin sol·licitat el crèdit de l’ICO i línies de subvenció o de finançament els hauran de retornar”.

Això suposa una càrrega més, per la qual cosa el PPCV proposa un període de carència de 2 anys més perquè ho retornin quan la situació econòmica millori, alguna cosa que ha de complementar-se amb línies de finançament de l’Institut Valencià de Finances (IVF) que “no estan arribant o que arriben a una quantitat molt petita després de moltes traves”.

La Generalitat, ha afegit, “diu que no té diners però aquesta excusa al PP no li val perquè des d’abril li portem dient al senyor Puig que redueixi el seu Consell, perquè s’hagués estalviat 1200 milions d’euros. Aquests diners en comptes d’anar assessors i quiosquets havia d’anar a finançament de les empreses, és una qüestió de prioritats”.

Bonig ha assenyalat que la capacitat de resposta de les empreses valencianes són un exemple a seguir. “Estem una comarca amb gran potencial industrial, amb potencial econòmic que ha sabut reinventar-se i cal donar-li continuïtat”. Per això, ha instat al Consell a apostar per una política industrial que “no són només subvencioni sinó que impulsi, una política seriosa, un marc normatiu que doni seguretat de les empreses, que redueixi les traves burocràtiques i prevegi una baixada d’impostos”.

Bonig ha posat sobre la taula davant els empresaris la preocupació del PPCV per la pujada d’impostos anunciada per Ximo Puig per al pressupost de 2021 que se sumarà a la pujada d’impostos anunciada per Sánchez. “Veiem, a més, com el Consell ha venut els fons europeus com la taula de salvació de l’empresa i de la indústria valenciana i no és veritat”

Bonig ha denunciat que Botànic no està comptant amb els empresaris i amb els sectors i no hi ha cap projecte de la Comunitat Valenciana.

El PP, ha explicat, “segueix amb la ronda amb els sectors empresarials, és fonamental escoltar el que necessiten els sectors perquè estem veient que moltes de les línies d’actuació que s’han posat en marxa pel Govern d’Espanya i de Puig no estan donant el resultat. Si no és possible controlar les situacions sanitària és impossible reactivar l’economia”.

Respecte a la moció de censura celebrada ahir, ha assenyalat que el PP “sempre estat en el centre dreta, on hem aconseguit les majories absolutes i des d’on hem aconseguit reflotar per dues vegades a Espanya de la ruïna en la qual ens havien deixat els socialistes”.

El nostre President, Pablo Casado, “ahir va llançar un gran missatge, va demostrar que és un gran líder amb un projecte polític sòlid i responsable a l’altura de les circumstàncies”. “Va deixar les coses molt clares i és que era una moció innecessària que només donava a les a un govern com el de Pedro Sánchez”.

Respecte a les decisions sobre la mobilitat, Bonig ha indicat que “avui seria molt més fàcil prendre mesures si Sánchez en lloc d’anar-se de vacances hagués fet el que el President Casat li va demanar que era reformar la legislació per a crear un marc normatiu amb totes les CC.AA perquè tinguéssim seguretat jurídica i no depenguéssim de la resolucions dels tribunals”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací