Bravo: “Els cossos de seguretat estaran alerta de qualsevol festa d’oci no reglat”

560

Actualitat Diària

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, s’ha reunit aquest dilluns amb la delegada del Govern, Gloria Calero, i representants dels cossos i forces de Seguretat per a coordinar les noves mesures addicionals contra la COVID-19 que es recullen en la resolució de la Conselleria de Sanitat publicada dissabte passat.

Al final de la trobada, Bravo ha destacat “l’alt nivell de responsabilitat de la ciutadania valenciana en la seva conducta al llarg del primer cap de setmana amb restriccions de mobilitat com demostra el fet que el nombre d’actes aixecades per les forces i cossos de seguretat de l’Estat, policia autonòmica i policies locals no supera les 300 per a una població de 5 milions d’habitants”.

Bravo ha detallat que “la majoria d’aquestes propostes de sanció tenen a veure amb no portar màscara i un percentatge menor amb el trencament del confinament nocturn i la celebració d’alguna festa.

La consellera ha assegurat que les forces de seguretat es mantindran “molt vigilants” respecte a les festes alternatives a l’oci reglat que es puguin celebrar, on es vulneri la distància de seguretat o superin el màxim de 6 persones.

Bravo ha fet una crida a la ciutadania perquè “els qui tinguin coneixement d’aquestes festes, no dubtin a telefonar a la policia perquè el compliment d’aquestes normes ens ajudarà a tots i totes a protegir-nos del virus”. “El fet que el veí o veïna adverteixi que cridarà a la policia”, ha explicat la titular de Justícia, “segur que tindrà efecte dissuasiu”. “Més que penalitzar, volem advertir.”

Mesures per a reduir contagis

Gabriela Bravo ha posat l’accent en la importància de les mesures adoptades, que es van publicar el dissabte, per la conselleria de Sanitat per a reduir el nivell de contagi. “Vull insistir en la responsabilitat i la solidaritat de la ciutadania. És important complir les mesures i el confinament nocturn entre les 12 i les 6 del matí”.

“Els valencians i valencianes han de saber que no es pot sortir excepte les excepcions que contempla la norma. Que tinguin clar que, aquestes mesures, afavoriran al fet que es redueixi el nivell de contagi i ens van ajudar a continuar avançant en la lluita contra la COVID-19, una labor en la qual tots i totes hem d’estar units”, ha afegit.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací