Agricultura crea una comissió per a acordar el subministrament dels aqüífers

510

Actualitat Diària

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, ha anunciat que l’Administració autonòmica crearà una comissió tècnica mixta amb la Junta d’Usuaris del Vinalopó, l’Alacantí i el Consorci d’Aigües de la Marina Baixa amb la finalitat d’acordar quines infraestructures i alternatives són necessàries per a garantir el subministrament enfront de la sobreexplotació dels aqüífers.

“En aquesta primera reunió ja hem decidit treballar conjuntament per a recuperar el cabal dels aqüífers sobreexplotats i garantir l’aigua per al proveïment però també per al reg”, ha explicat Mollà després de la trobada celebrada a Asp.

La consellera ha assenyalat que aquesta nova comissió “es dóna un termini màxim d’un any per a aconseguir una ordenació alternativa que pot contemplar noves infraestructures necessàries”, així com altres actuacions de canalització o d’instal·lació d’energies renovables perquè l’aigua arribi a la població i als regants a un cost raonable.

La titular d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha confiat en un acord abans del termini establert, a més de reivindicar en paral·lel que “no s’apliqui sobre els regants el cost d’amortització de les obres del postrasvase Xúquer-Vinalopó”.

Mollà ha instat al Ministeri de Transició Ecològica a seguir l’exemple de la Conselleria, que l’any passat es va comprometre a no aplicar criteris de recuperació de costos sobre l’ús d’aigua transvasada.

“No hi ha cap raó perquè una infraestructura que ha costat uns diners no es posi en valor”, ha afirmat Mollà, després d’indicar que actualment es donen les condicions per a arribar a un acord de “costos assumibles” entre el Govern de l’Estat, els usuaris i usuàries i la Generalitat Valenciana.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací