Museus i Alacant impulsen la quarta edició del festival ENSO de música electrònica

586

Actualitat Diària

El Consorci de Museus i l’Ajuntament d’Alacant impulsen la celebració de la quarta edició del festival de producció i música electrònica ENSO.

ENSO -la proposta multidisciplinària que sinergia música, art, tecnologia i documentació sonora- creix i torna, de dijous que ve 29 al dissabte 31 d’octubre de 2020, al Centre Cultural Las Cigarerras d’Alacant amb una nova aposta en format semipresencial que inicia una transició del festival a un model de continguts presencials i en ‘streaming’.

El director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont, ha presentat aquest matí la programació del festival, acompanyat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, Antonio Manresa, i pels directors del festival, Javier García, Juan Carlos Castro i Juan Carlos Cembreros.

Pérez Pont ha explicat que “aquest festival situa Alacant en el mapa nacional i internacional de la música electrònica i l’experimentació musical a més d’acostar a les i els alacantins els nous llenguatges contemporanis” i ha afegit que “des del Consorci de Museus treballem per a impulsar la creació actual en totes les seues manifestacions així com per a generar espais de trobada entre els creadors i els públics, en tot el nostre territori”.

El festival, que compta també amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant i de Metrodanceclub, inclou les actuacions -a través de ‘masterclass’, ‘lives’ i sessions- de Raúl Cantizano + Los Voluble, Chelis, Gela, Mweslee, Minima Inmoralia, Xols, Marta Verde + Jose Venditti, Susan Drone y Artificiero, entre altres artistes.

Els objectius d’ENSO 2020 són la difusió, amb paritat, de la cultura audiovisual de la música i art electrònics i tots els seus vessants experimentals; la promoció de continguts culturals de qualitat relacionats amb música, ciència i art electrònics. A més, es busca donar visibilitat i suport a artistes locals, nacionals i internacionals les propostes i obra dels quals tenen un grau d’experimentació, singularitat i risc que no els permet disposar d’un circuit estable i seriós on puguen exposar el seu treball.

En la seua quarta edició, ENSO 2020 proposa dues noves seccions en el festival: ‘Docu Mental’, documentals musicals d’experimentació sonora i ‘Rare Session’, sessions d’exploració sonora fora del circuit comercial.

El cartell oficial d’ENSO 2020 el protagonitza un disseny inspirat en un espectrograma de so, en les diferents maneres d’interpretar-lo gràficament.

Programació

ENSO 2020 començarà, a l’escenari Caixa Negra de Las Cigarreras, el dijous, 29 d’octubre, a les 17.00 hores, amb la celebració d’una taula redona dedicada a aquests festivals nacionals que posen el focus en la música electrònica ‘underground’ i experimental -plantejant cartells acurats, seleccionant artistes emergents, creant un circuit alternatiu a l’habitual i apostant per un model més arriscat, alternatiu- amb la participació de representants de Trandisciplina A/V, Ithaka Festival, Ombra Festival i Mugako. Serà presentada i moderada pel periodista musical Fernando Fuentes.

Després d’això es podrà gaudir, a les 22.00 hores, d’un ‘live’ d’un artista per anunciar.

El divendres, 30 d’octubre, serà el torn de les ‘masterclass + live’ des de les ments, màquines i mans de Susan Drone i Marta Verde + José Venditti. A l’escenari Caixa Negra.

El dissabte 31, les ‘masterclass’ aniran a càrrec d’Artificiero i de Los Voluble. Els ‘live’ els realitzaran Artificiero i Raúl Cantizano que juntament amb Los Voluble, presentarà el seu nou espectacle, Zona Acordonada.

Escenari MetroLAB

La ‘Rare Sessions’, en aquesta quarta edició d’ENSO, estaran protagonitzades per Gela, Chelis, Xols, Mwëslee i Minima Inmoralia i tindran lloc el dissabte, 31 d’octubre, a l’escenari MetroLAB.

La secció ‘Docu Mental’ se celebrarà durant els dies 5 i 6 de novembre a la Universitat d’Alacant.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací