Nissan celebra el inicio de la construcción de la nave de estampación en Ávila por parte de la Junta de Castilla y León

800

Actualitat Diària

L’espai cridat a ser el ‘cor’ del nou projecte industrial per a Àvila fa els seus primers passos. Després de la signatura al gener del contracte entre l’Institut per a la Competitivitat Empresarial (ICE) de la Junta de Castella i Lleó i l’empresa constructora Vies i Construccions, ahir van començar els treballs de construcció de la futura nau d’estampació de la planta de Nissan. Es tracta d’un de les principals fites del procés de transformació de la fàbrica en un centre especialitzat en la fabricació i distribució de peces de recanvi per a l’Aliança Renault-Nissan-Mitsubishi.

La parcel·la comptarà amb una superfície de 27.000 metres quadrats construïts. Les dimensions totals de l’edifici seran 254 metres de longitud i 115 metres d’amplària. En aquesta instal·lació s’estamparan les peces que ara vénen de Palència, Valladolid, França, Eslovènia, Anglaterra i el Marroc amb una capacitat de producció d’un milió de peces estampades a l’any. El termini d’execució previst és de dotze mesos.

“La futura nau d’estampació serà una icona de la reconversió de la nostra fàbrica, un procés en el qual estem avançant sòlidament per a convertir la planta en un símbol de l’Aliança a Europa”, afirma Javier Novo, director d’Operacions de Nissan a Àvila.

Al costat de la nau d’estampació, l’equip directiu de la companyia continua buscant noves oportunitats per a la planta amb l’objectiu d’incrementar progressivament el nivell d’ocupació. Prova d’això és l’activitat en col·laboració amb Renault Retail Group (RRG), filial comercial de Renault, per a l’adequació de vehicles d’ocasió multimarca per a la seua posterior venda. Aquesta activitat, que començarà el 19 de febrer, es realitzarà en l’enclavament logístic de la Xarxa CyLoG, a tres quilòmetres de la fàbrica.

Per a aquest projecte s’han instal·lat en aquesta ubicació els equipaments necessaris: una cabina per a la preparació de carrosseries, una altra per al procés de pintura, un estudi fotogràfic 360é on realitzar els tests de qualitat i un tren de rentada.

Pròxims projectes de recanvis

D’altra banda, la planta avilesa continua amb la implantació d’altres activitats incloses en el pla de reconversió citat anteriorment. Una d’elles és la instal·lació d’una nova línia de soldadura, denominada Table Top, que es dedicarà a la fabricació de peces per a models de Nissan i Renault. Aquesta instal·lació, actualment en fase d’implementació, té previst arrancar al març d’enguany amb la producció de les primeres referències per als models Juke, Leaf, Note i NT400, als quals se sumaran en 2021 components per al Qashqai.

Un altre dels pròxims treballs és la preparació de paracolps de recanvi per a Renault. Una vegada que es complete la fase de proves durant aquest mes, la planta començarà aquesta activitat al març amb referències per al Renault Captur, a les quals se sumaran en els pròxims mesos més unitats per al Renault Megane.

En paral·lel a totes aquestes activitats, Nissan continua desplegant el seu pla de formació per a millorar les competències de tots els treballadors de la planta d’Àvila i facilitar la seua adaptació a la nova activitat de recanvis.

Nissan completarà aquest any fiscal el 80% de les inversions previstes per a la transformació de la planta d’Àvila. Quan abast la seua plena capacitat, prevista per a 2024, la fàbrica comptarà amb un volum de producció de 80.000 peces de recanvis al mes per als diferents models de les marques de l’Aliança a Europa.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací