El Nissan LEAF Dream Drive bressola al teu bebé fins que s’adorm

654

Actualitat Diària

Nissan arriba al rescat dels pares esgotats amb una solució per a aquells que confien molt en els efectes màgics de conduir per a dormir al bebé.

El Nissan LEAF Dream Drive és la primera cançó de bressol de zero emissions del món, creada pels enginyers de Nissan en col·laboració amb Tom Middleton, dissenyador acústic i coach del somni. La cançó imita el pacífic so d’un motor de combustió ronroneante, un so que sol funcionar molt bé per a dormir als xiquets i que, a més, no genera emissions de CO₂.

Aquest nou estudi revela que els pares de tota Europa estan mancats de somni, la qual cosa resulta frustrant. El pare mitjà amb un fill de dos anys o menys sobreviu amb cinc hores o menys de somni al dia, i el 60%[v] d’aquests pares admet que sol recórrer a conduir[vaig veure] per a dormir al seu bebé almenys una vegada a la setmana.

En estudiar perquè els pares recorren a aquest mètode, Nissan ha descobert que el 70%[vii] dels progenitors confia en l’eficàcia del moviment del vehicle, quan en realitat el que més contribueix al fet que un bebé s’adorma en el cotxe són les relaxants freqüències de so d’un motor de combustió.

Segons l’expert Paul Speed-Andrews, director de desenvolupament de Soroll i Vibracions de Nissan: «Un Vehicle Elèctric com el Nissan LEAF és una millor opció per a conduir amb l’objectiu de dormir a un bebé, encara que som conscients que l’ambient silenciós d’aquest model pot no ser tan efectiu com el dels cotxes amb motor de combustió interna. Els motors de combustió transmeten una freqüència de so, una combinació de soroll blanc, rosa i marró amb diferents tons, que genera un so orquestral especialment relaxant i reconfortant per als xiquets.»

Conduir amb freqüència per a dormir al bebé en un vehicle de combustió augmenta la petjada de carboni, ja que els pares emeten fins a 70 000 g d’emissions de CO2[viii] a l’any. No obstant això, el 70% dels progenitors europeus afirmen que un VEU reduiria el seu càrrec de consciència per conduir per a dormir al bebé i volen convertir-se en millors exemples ambientals per als seus fills.

Amb l’objectiu de trobar una solució, Nissan ha col·laborat amb Tom Middleton, canviat de nom dissenyador de so i coach del somni, per a crear el Nissan LEAF Dream Drive, la primera cançó de bressol de zero emissions, la criptonita dels bebés enfadats que inclou cinc pistes de tres minuts que funcionen en total harmonia amb l’avançada tecnologia del LEAF elèctric.

Tom Middleton, dissenyador de so, ha comentat: «La cançó de bressol de zero emissions de Nissan combina les investigacions anteriors sobre el desenvolupament auditiu amb una estratègia creativa, i s’inspira en els sons audibles i inaudibles del Nissan LEAF. En col·laboració amb Nissan, estem desenvolupant maneres innovadores, saludables i segures d’aplicar sons funcionals als VEU, la qual cosa va molt més allà del propi vehicle, i d’aquesta manera estem inspirant una nova generació de disseny de cotxes i funcionalitat que resulten útils i més humans.»

Middleton ha afegit: «Es tracta de la primera col·laboració en la qual un cotxe és l’artista convidat. A més de les freqüències del motor de combustió que només els xiquets poden sentir, les quals els ajuden a adormir-se, tots els sons que es poden escoltar provenen d’una orquestra de sons i ritmes de l’interior i l’exterior del LEAF.»

Conduir per a dormir al bebé en un LEAF també pot contribuir al fet que l’experiència resulte més relaxant per als pares. Les zero emissions de fuita i la tecnologia e-Pedal del cotxe contribueixen a crear una conducció més suau, ja que es pot conduir i frenar amb un sol pedal.

A més, el sistema ProPILOT redueix significativament l’estrés del conductor i permet que conduir per a dormir al bebé a la nit resulte més còmode i segur. Ajuda als progenitors a conduir a una velocitat constant, a mantindre una distància de seguretat segura respecte a altres cotxes i garanteix que el cotxe romanga en el seu carril. A Espanya, el 90% dels clients particulars equipen el seu Nissan LEAF amb l’assistent de conducció ProPILOT.

Ari Peralta, investigador interdisciplinari que ha contribuït al projecte amb la seua experiència d’investigació, comenta sobre aquest tema: «El Nissan Dream Drive suposa el futur quant a usar sons i altres elements sensorials per a millorar la vida de la gent, combinant així la ciència multisensorial, les tecnologies immersives i el disseny del so per a explorar noves oportunitats de benestar en el camp de la mobilitat. El nostre primer projecte, el Nissan LEAF Dream Drive, creat en col·laboració amb Nissan, ajudarà a pares somnolents de tota Europa.»

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací