La Diputació reunirà Conselleria de Cultura i Bisbat per a reactivar la recuperació del santuari de Sant Joan de Penyagolosa

672

Actualitat Diària

El Palau Provincial de Castelló acollirà aquest divendres 14 de febrer una trobada a tres bandes entre la Diputació, la Conselleria de Cultura i el Bisbat de Segorbe-Castelló per a analitzar la situació del santuari de Penyagolosa i obrir un camí de diàleg i col·laboració entre els tres per a reactivar l’emblemàtic enclavament a nivell cultural turístic i cultural.

Aquesta reunió reflecteix l’especial interés que ha posat en el projecte, des del seu nomenament el mes de juny passat, el president de la Diputació, José Martí, qui ja va asseure al desembre als alcaldes dels municipis vinculats al projecte Camins de Penyagolosa per a explicar-los els escassos avanços donats per l’anterior equip de govern i la clara intenció de l’actual corporació de buscar una eixida a curt termini.

El president de la Diputació, José Martí, ha mostrat la intenció de buscar la millor de les solucions entre tots i definir un estudi de solucions i un projecte valorat que determine el cost econòmic per a donar viabilitat a la recuperació de l’edifici.

Per a Martí, “és evident que existeix una gran sensibilitat social amb aquest assumpte, a la qual la institució no pot ser aliena”, afegint que “en la nova Diputació som absolutament sensibles amb Sant Joan de *Penyagolosa”.

Això es reflecteix en passos ja donats, com una declaració institucional aprovada el passat 17 de desembre, amb el suport de tots els grups representats en la institució, en la qual es demana que s’analitze la situació en la qual es troba el santuari de Sant Joan de Penyagolosa i les mesures que es poden adoptar per a revitalitzar la zona.

Per part seua, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, ha deixat clar que “la nova Diputació de Castelló es va posar a treballar des del primer moment, posant-nos al dia amb tota la documentació que hi ha sobre el tema”. Així, ha recalcat que l’única cosa que hi havia fins hui era “un concurs d’idees amb tres projectes finalistes i un document molt obert on es parlava d’estudiar com tramitar la gestió de l’hospedería i restaurant, una vegada es facen obres de conservació i posada en valor que hauria de fer la institució provincial”.

En aquest sentit, la diputada provincial considera “molt atrevit” que se signara un document així “sense haver negociat amb el bisbat aspectes tan importants com la cessió de l’ús o el temps de gestió”. Amb aquest context, Ruth Sanz subratlla que “en la nova Diputació tenim clar que un objectiu és treballar perquè la rehabilitació i regeneració de Sant Joan de *Penyagolosa siga una realitat”, sempre tenint en compte dues premisses: “escoltar als pobles de la zona i arribar a un bon acord amb la diòcesi, que cal no oblidar que és la propietària, perquè tinga una bona reversió en el territori”.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací