El Consell autoriza l’enderrocament i rèplica de l’IES Falomir d’Almassora després de l’informe

708

Les obres que se duran a terme se dividiran en dues fases per a reduir les molésties i evitar el trasllat d’alumnat

Actualitat Diària

La Unitat de Patrimoni Cultural de la Generalitat Valenciana ha emés l’autorització per a l’enderrocament de l’edifici actual de l’IES Álvaro Falomir després que els tastos realitzats en el bloc confirmaren les patologies estructurals. L’alcaldessa, Merche Galí, va comunicar en el ple d’ahir l’informe favorable del Consell a demolir l’edifici i replicar-lo quant a volums i materials existents.

L’examen de l’estructura, obligatori per a decidir les diferents alternatives d’obres en l’edifici, que va determinar la capacitat portant, la seua resistència i les patologies existents dels diferents elements de resistència, així com la seua previsible durabilitat, recomana l’enderrocament per a adaptar-lo a la normativa de construcció actual, més avançada que la dels anys 60 del segle passat.

Tal com va indicar Galí, l‘Ajuntament d’Almassora ha seguit el procediment legal oportú per a informar Patrimoni que l’institut és un immoble protegit pel Catàleg de Béns i Espais Protegits de la localitat. Compta amb una protecció individual parcial, segons com a figura en la documentació remesa pels tècnics municipals al Consell, que no impedirà que l’alumnat estrene instal·lacions seguint la normativa de construcció actual després d’una intervenció per fases per a reduir les molèsties.

No en va, estudiat el cas i l’avaluació estructural realitzada per a incloure l’obra en el programa Edificant de la Conselleria d’Educació, Patrimoni recalca que “no veu inconvenient en l’enderrocament de l’edifici actual”. La seua autorització és ferma “amb la condició que es reconstruïsca l’edifici amb els mateixos volums i els mateixos materials que els existents”.

Segons va explicar ahir Galí als grups en el ple ordinari de febrer, aquest fet no afectarà el procés, que seguirà ara el seu curs ordinari per al finançament de la Generalitat a càrrec del programa Edificant amb la inclusió del projecte d’enderrocament i el seu cost. De fet, la previsió és que les obres s’executen en dues fases per a evitar el trasllat d’alumnat a instal·lacions provisionals. Una fase afectarà l’ampliació del centre i una altra a l’enderrocament i reconstrucció del bloc actual.

Aquest és un immoble construït en els anys 60 de l’anomenat Moviment Modern, d’estil racionalista, en forma de “H”, amb pati central obert. Està situat sobre una parcel·la de 9.941,45 metres quadrats en sòl urbà dotacional docent. Les obres estan incloses en el pla Edificant al costat de la construcció del col·legi Santa Quitèria, la nova edificació de l’Ambaixador Beltrán i la resta de millores sol·licitades pels altres centres públics d’Almassora fins a sumar una inversió de 17 milions d’euros.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací