Navarro anima a la inscripció en el grau de producció agroecològica com a «oportunitat per modernitzar el sector primari»

544

Actualitat Diària

Les preinscripcions al grau mitjà de producció agroecològica de l’IES Gilabert de Centelles de Nules estan obertes fins este dijous, 25 de juny. Un curs de formació professional inèdit a la província de Castelló. El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, destaca el paper del cicle per a ajudar a millorar a la rendibilitat de l’agricultura i convertir el sector en un pol de reactivació econòmica. Navarro anima a inscriure’s en este mòdul i subratlla que l’agroecologia pot ser una oportunitat per augmentar la rendibilitat del sector primari i avançar en la sobirania alimentària de les ciutats, avançant cap a consums de proximitat.

«Una de les febleses endèmiques del nostre sector agrari és la falta de professionalització i de relleu generacional. Este cicle de formació pot ser essencial per a reforçar la formació en agricultura i contribuir a modernitzar un sector tradicional », considera Navarro.

Este grau ofereix ensenyaments per a produir cultius agropecuaris ecològics de qualitat amb tècniques agrícoles i ramaderes que milloren la biodiversitat, l’estabilitat del medi ambient i la fertilitat del sòl. Aprenen a realitzar actuacions de recol·lecció ecològica i de pasturatge sostenible per aprofitar els recursos herbacis o arboris millorant l’agrosistema. També s’inclou formació en tècniques de comercialització i per manejar el sistema de reg mantenint l’activitat microbiana del sòl.

Navarro destaca que l’agroecologia pot jugar «un paper fonamental per a la recuperació econòmica. La Comissió Europea s’ha fixat en l’Estratègia de Biodiversitat assolir el 25% de terreny cultivat en ecològic en 2030. A la província de Castelló les hectàrees certificades en ecològic van créixer un 115% en 2019. A més, hi ha una preocupació social creixent pel consum alimentari i durant este confinament hem recordat la importància de l’agricultura. Es donen les condicions perquè en els pròxims anys el sector remunte», afegeix.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací