Turisme CV concedeix la Bandera Qualitur a 174 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana

527

Actualitat Diària

Turisme Comunitat Valenciana ha concedit la Bandera Qualitur 2020 a 174 platges de 37 municipis de la Comunitat Valenciana que disposen de certificats de qualitat, medi ambient o accessibilitat a les seves platges.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha lliurat aquest dimarts les primeres banderes Qualitur als municipis de Borriana, Nules i Moncofa, on ha assistit a l’hissat d’aquestes.

Francesc Colomer ha explicat que “enguany, donada la situació, no hem organitzat un acte conjunt per al lliurament de les Banderes Qualitur, però aquests reconeixements els lliurem a tots els municipis perquè puguin hissar aquestes banderes, com avui fem a Borriana, Nules i Moncofa”.

El responsable de Turisme ha destacat que la Bandera Qualitur “és el millor reconeixement al treball diari que es realitza des dels diferents consistoris perquè el nostre litoral sigui sinònim d’excel·lència turística, entesa com la integració de tres conceptes: qualitat, medi ambient i accessibilitat”.

A més, Colomer ha incidit en què “aquest reconeixement que impulsem des de Turisme cada any pretén promocionar la qualitat de l’oferta turística d’un recurs tan emblemàtic per a la Comunitat, com són les platges”.

La Comunitat Valenciana és la primera comunitat autònoma espanyola per nombre de municipis costaners que disposen de certificats (37 de 60, representant al voltant del 62% del total de municipis costaners.

Colomer ha posat l’accent que “aquestes banderes mostren la qualitat certificada i són el resultat d’un esforç col·lectiu per a lluitar en la defensa de l’excel·lència de la nostra oferta turística”.

En aquesta línia, ha incidit en què “certifiquen que en el perímetre hi ha tots els indicadors de qualitat, serveis i neteja i això possibilita una experiència qualificada” i ha afegit que “nosaltres no podem competir en preu, hem de competir en valor afegit com la qualitat”.

Durant la visita a les platges de Borriana, Nules i Moncofa, el responsable de Turisme Comunitat Valenciana ha felicitat els ajuntaments “perquè aquestes banderes certifiquen l’esforç de tots”.

Banderes Qualitur, reconeixement a l’excel·lència de les platges

A través de la Bandera Qualitur, Turisme Comunitat Valenciana vol transmetre als turistes i usuaris de les platges de la Comunitat la qualitat en la neteja de les aigües i les sorres, així com els serveis higiènics i zones d’esplai i oci que incrementen la sensació de confort de l’usuari.

Em 2020 són 174 les platges reconegudes amb les banderes Qualitur que certifiquen la qualitat dels seus equipaments, la qualitat mediambiental i l’accessibilitat de les platges de 37 municipis de la Comunitat. Per províncies, 11 municipis d’Alacant, 10 de Castelló i 16 de València.

La Bandera Qualitur és el millor reconeixement al treball diari que es realitza des dels diferents consistoris perquè el litoral valencià serà sinònim d’excel·lència turística entesa com la integració de tres conceptes: qualitat, medi ambient i accessibilitat.

A través del programa Qualitur de Turisme Comunitat Valenciana se centralitzen les activitats de foment de la qualitat en empreses, establiments, destins i recursos turístics de la CV mitjançant el reconeixement dels següents certificats: els certificats de qualitat ISO 9001 i Q Qualitat Turística, els certificats al mig ambienti ISO 14001 i Reglament Comunitari de Ecogestión i Ecoauditoria; i el certificat en accessibilitat UNEIX 170001.

Campanya turística estiu

Respecte a les previsions turístiques per a la campanya turística d’aquest estiu, Colomer ha assenyalat que “no serà un estiu normal, serà des del punt de vista turístic molt complicat i l’objectiu és resistir en tots els conceptes de la paraula per a tornar a competir amb la millor versió en el 2021”.

El secretari autonòmic ha explicat que “estem recuperant la normalitat al compàs del que marquen les autoritats sanitàries” i ha assenyalat que “pensem que hi haurà una evolució gradual en l’afluència de visitants, però cal alinear tantes variables que és molt complicat fer un pronòstic i encertar”.

Colomer ha ressaltat que “ara hem d’impulsar el nostre prestigi” i ha recalcat que “no ens jugarem la reputació, si diem que som un destí segur, és que ho som”.

En aquesta línia, Francesc Colomer ha reivindicat “la defensa de la qualitat, la responsabilitat i la seguretat en tots els àmbits: santiaria, climàtica, ciutadana, alimentària, sempre treballarem i a defensar la seguretat i la qualitat”.

Respecte als mercats internacionals després d’obertura de les fronteres amb l’espai Schengen, Colomer ha explicat que “des de Turisme estem fent un treball de retrospectiva i d’anàlisi de difentes mercats al costat de Turespaña en unes jornades que estem duent a terme durant aquests dies”.

Francesc Colomer ha ressaltat que “superar l’el estat d’alarma i que Espanya emeti un missatge de responsabilitat però també d’obertura és fonamental” i ha afegit que “en aquests dies s’han d’alinear estratègies com a protocols de seguretat, la reciprocitat i sobretot la confiança”.

Seguretat a les Platges

Turisme Comunitat Valenciana ha impulsat diferents mesures per a incrementar la seguretat de les platges de la Comunitat durant aquest estiu. En concret, des del Programa Qualitur s’ha col·laborat en les especificacions tècniques que l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) ha elaborat per encàrrec de la Secretaria d’Estat.

A més, atès l’esborrats del ICTE i a les diferents ordres ministerials relatives a les fases de desescalada, i també al Decret 67/2020 del Consell de coordinació d’emergències a les platges de la Comunitat Valenciana, Turisme ha impulsat un document que recull diverses recomanacions per a garantir l’ús de les platges en la Comunitat Valenciana baix condicions de seguretat.

Així, la guia que ha impulsat Turisme ofereix pautes respecte a les mesures de segurtidad per a mantenir la distància social, mesures específiques per als serveis que presten (sanitaris, higiènics, d’oci i esport), mesures per a informar els usuaris i subcontractes; així com pautes per a elaborar un pla de contingència.

A això cal sumar la campanya informativa que s’ha llançat per a comunicar els principals protocols d’actuació per a gaudir dels serveis i recursos turístics de manera segura.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací