Un mural ceràmic decorarà el pati del Mercat Municipal de Vinaròs

807

López ha agraït a l’Escola Municipal d’Art aquesta iniciativa i destacava que servirà per decorar un espai emblemàtic de la localitat

Actualitat Diària

Alumnes i professores són els encarregats de crear l’obra, amb 10 metres de llargària i gairebé dos d’alçada, que representarà els productes de proximitat que es poden trobar al Mercat.

La regidora d’Infància i Educació, Begoña López, ha fet una visita a l’Escola Municipal d’Art per veure de primera mà el mural que estan confeccionant alumnes i professores per decorar el pati del Mercat. Es tracta d’una iniciativa que ha sorgit des de la mateixa Escola, per oferir als estudiants un exercici diferent, que implique el treball en equip i la coordinació entre tots, per aconseguir crear una obra de grans dimensions.

Mural ceràmic mercat VinaròsLópez ha agraït a l’Escola Municipal d’Art aquesta iniciativa i destacava que servirà per decorar un espai emblemàtic de la localitat com és el Mercat. En aquest sentit, insistia que “els alumnes estan realitzant una gran tasca, modelant cada detall del mural per crear una obra de gran qualitat que podrà gaudir tota la ciutadania un cop estiga finalitzada”. Per la seva banda, la professora Lara Domènech ha explicat que el mural mesurarà 10 metres de llargària per 170 centímetres d’alçada i representarà els productes que es poden trobar al Mercat Municipal, a més d’alguns elements patrimonials de la ciutat com és l’ermita. En cop modelats tots els detalls, llavors el mural es dividirà en diferents parts per ficar-ho al forn i després els mateixos alumnes s’encarregaran de pintar-ho. Segons comentava es preveu per aquest mes de juliol finalitze la part central.

La també professora, Fina Barberà, comentava que aquest treball suposa un bon exercici per als alumnes que han de coordinar tota la feina que realitzen, assenyalant que hi ha diferents torns, treballant cadascun a partir del que ha fet l’altre. Així mateix remarcava que un cop enllestit la dificultat estarà en el moment de ficar-ho al forn perquè, al perdre la humitat i encongir-se, es podria esquerdar.

De moment alumnes i professores treballen a bon ritme amb l’objectiu de poder enllestir la part central del mural a finals de juliol.

Deixar resposta

Per favor, escriu el teu comentari!
Per favor, escriu el teu nom ací